Museo Picasso din Malaga, obiective turistice Malaga

Museo Picasso

Obiectiv turistic din Malaga

Nu departe de-aici, spre nord-vest, este cea mai recenta bijuterie din Malaga, Museo Picasso, deschis in 2003. Acest omagiu indelung asteptat, adus lui Pablo Picasso (1881-1973), fiu al acestui oras, este gazduit de o frumoasa constructie renascentista, Palacio de Buenavista. Extensia moderna si stralucitoare a fost conceputa de Richard Gluckman (cel care a conceput Muzeul Andy Warhol din Pittsburg) si de arhitectii spanioli Isabel Camara si Rafael Martin Delgado.

Colectia provine de la nora artistului, Christine Ruiz Picasso si de la nepotul acestuia, Bernard, care impreuna au donat 155 de lucrari ale marelui Picasso, si au dat cu imprumut pe termen lung 89 de opere. Rezultatul este o expozitie impresionanta, desfasurata cronologic, incepand cu "Femeie cu mantila" (1894), trecand prin perioadele sale Albastra si Roz pana la Cubism, alaturi de numeroase infatisari ale femeilor din viata sa, incheindu-se cu "Barbat, femeie si copil" (1972). Multe dintre lucrari nu au fost niciodata expuse public - ia aminte la "Olga sezand" (1923) si la "Natura moarta geometrica cu partitura" (1921).

Alte expozitii temporare importante se tin in vasta sala din Anexa. O cafenea si un patio umbros iti asigura un bine-venit ragaz. Aceasta asezare frumoasa a fost aleasa in parte pentru ca este aproape de casa natala a lui Picasso, la numai cinci minute de mers pe jos pe o straduta pietonala serpuitoare. Casa Natal de Picasso (Piaza de la Merced) este o casa eleganta situata intr-o piata mai degraba saracacioasa. Interiorul curat, renovat nu-ti spune nimic despre viata sa, dar are fotografii marite, obiecte de ceramica si mici lucrari (expuse prin rotatie). Etajul inferior este folosit pentru expozitii de arta.

 
Bilete de avion spre Malaga:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Museo Picasso:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne