Obiective turistice Mani, de vizitat in Mani, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Mani, Grecia

Obiective turistice Mani, Grecia

 
 

Dintre cele trei peninsule care se avanta catre sud din masa compacta a Peloponesului, "degetul" central se numeste Mani. Varful acestuia se afla la Akra Tenaro (cunoscut si drept Capul Matapan) si este punctul cel mai sudic din partea continentala a Greciei - dar si legendara intrare in Hades (taramul mortilor). Chiar si fara astfel de asocieri, cand vei intra in Mani, vei sti ca intri intr-o regiune speciala.

Peisajul devine mult mai arid si mai stancos in Mani de Jos, unde vei incepe sa observi casele inalte de piatra, asemanatoare unor turnuri, care aduc aminte de violenta vietii de altadata din aceste locuri.

Departarea la care se afla Mani a insemnat ca acesta a fost intotdeauna un loc de refugiu si de evadare, iar familiile care s-au stabilit aici in secolul al XV-lea au devenit adevarate clanuri, luptandu-se cu indarjire pentru cele mai bune pamanturi.

Familia Nyklian si-a impus dominatia. Initial, numai cei din aceasta familie aveau dreptul sa construiasca pe proprietatile lor casele asemanatoare unor turnuri de piatra, patrate si inalte, caracteristice zonei, care erau folosite atat pentru aparare, cat si pentru atac. Cu cat mai inalt era turnul, cu atat era mal usor sa se traga asupra dusmanilor prin deschizaturile inguste ale ferestrelor.

Ulterior, si alte familii au inceput sa-si construiasca turnuri, fiecare incercand sa le inalte cat mal sus cu putinta. Daca o familie aducea vreo ofensa alteia, sau ucidea pe cineva, conflictul izbucnea imediat, anuntat de dangatul clopotelor de la biserici si de retragerea in propriile turnuri a familiilor implicate. Astfel de conflicte durau uneori si ani in sir, fiind chiar trecute generatiilor urmatoare, deoarece simtul onoarei era extrem de puternic.

Alimentarea caselor-turn nu era dificil de realizat - femeile erau protejate si puteau continua sa aduca mancare barbatilor lor din case. Singurele momente de acalmie din cursul acestor conflicte aveau loc la vremea recoltei, cand se incheia un armistitiu.

Conflictele seincheiau doar odata cu anihilarea totala sau cu capitularea uneia dintre familii. Ultimul astfel de conflict atestat istoric s-a petrecut in 1870 la Kita si a fost oprit doar la interventia armatei grecesti.

 
Vizitezi Mani?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Mani

Vacanta in Mani cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Mani:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mani:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Mani obiective turistice, Ce poti vizita in Mani, Top obiective Mani, Top atractii Mani, Mani locuri de vizitat, Locuri de vizitat Mani, Locuri de vizitat in Mani, Mani atractii turistice, Mani de vizitat, De vizitat in Mani, Ce vizitam in Mani, Top atractii turistice Mani, Top obiective turistice Mani, Mani ghid turistic, Calatorii in Mani.