Obiective turistice Mantova, Italia
Home Orase Obiective turistice Mantova, Italia

Obiective turistice Mantova, Italia

 

Inspirat de canalele, imprejurimile pline de lacuri si centrul medieval aproape fara cusur, Aldous Huxley a descris Mantova (Mantua) drept cel mai romantic oras din lume. Localnicii o cunosc drept la Piccola Venezia, adica Mica Venetie.

Frumoasele strazi cu arcade sunt printre cele mai evocatoare din nordul Italiei si, cu Palazzo Ducale si extraordinarul Palazzo Te, orasul se mandreste cu doua dintre cele mai valoroase palate din tara.

Mantova se intinde de-a lungul unui teren mlastinos - de aici lacurile si canalele sale - si a fost probabil fondat de etrusci ca o insula de refugiu in secolul al V-lea sau al VI-lea I.Hr.

In timpul Evului Mediu, familia Gonzaga, cea care conducea orasul la acea vreme, a incercat sa-l transforme intr-un centru cultural, patronajul lor atragand personaje precum Leon Battista Alberti (1404-1472), un mare arhitect si teoretician renascentist, si pictori ca Mantegna, Pisanello si Giulio Romano.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Mantova

Tag: Obiective turistice Mantova, Atractii turistice Mantova, De vizitat in Mantova, Ce vizitam in Mantova, Top atractii turistice Mantova, Top obiective turistice Mantova, Ghid turistic Mantova.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne