Obiective turistice Mantova, de vizitat in Mantova, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Mantova, Italia

Obiective turistice Mantova, Italia

 
 

Inspirat de canalele, imprejurimile pline de lacuri si centrul medieval aproape fara cusur, Aldous Huxley a descris Mantova (Mantua) drept cel mai romantic oras din lume. Localnicii o cunosc drept la Piccola Venezia, adica Mica Venetie.

Frumoasele strazi cu arcade sunt printre cele mai evocatoare din nordul Italiei si, cu Palazzo Ducale si extraordinarul Palazzo Te, orasul se mandreste cu doua dintre cele mai valoroase palate din tara.

Mantova se intinde de-a lungul unui teren mlastinos - de aici lacurile si canalele sale - si a fost probabil fondat de etrusci ca o insula de refugiu in secolul al V-lea sau al VI-lea I.Hr.

In timpul Evului Mediu, familia Gonzaga, cea care conducea orasul la acea vreme, a incercat sa-l transforme intr-un centru cultural, patronajul lor atragand personaje precum Leon Battista Alberti (1404-1472), un mare arhitect si teoretician renascentist, si pictori ca Mantegna, Pisanello si Giulio Romano.

 
Vizitezi Mantova?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Mantova

Vacanta in Mantova cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Mantova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mantova:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Mantova obiective turistice, Ce poti vizita in Mantova, Top obiective Mantova, Top atractii Mantova, Mantova locuri de vizitat, Locuri de vizitat Mantova, Locuri de vizitat in Mantova, Mantova atractii turistice, Mantova de vizitat, De vizitat in Mantova, Ce vizitam in Mantova, Top atractii turistice Mantova, Top obiective turistice Mantova, Mantova ghid turistic, Calatorii in Mantova.