Muzeul Catedralei din Mdina, obiective turistice Mdina

Muzeul Catedralei

Obiectiv turistic din Mdina

Muzeul ocupa cladirea fostului Seminar, despre care se spune ca a fost construit peste o vila antica romana. Edificiul are o arhitectura deosebita, cu ferestre si balcoane concave la etajul I.

Muzeul expune la etaj o colectie de arta religioasa: opere din vechea catedrala, salvate dupa cutremurul din 1693, vesminte sacerdotale pretioase, statuete de argint, un crucifix de fildes care a apartinut Papei Pius al Vl-lea, manuscrise cu miniaturi, carti ecleziastice. Tot la etaj este expusa cea mai pretioasa colectie a muzeului, cea de pictura, cuprinzand tablouri din secolele 16-18 (pictura flamanda, siciliana, napolitana).

Muzeul are o colectie importanta de gravuri (Piranesi, Rembrandt, Goya). Sunt celebre gravurile in lemn de Durer, lasate mostenire muzeului de Contele Saverio Marchesi, in 1833.

La parterul cladirii este expusa o colectie numismatica ilustrand istoria insulei, piese arheologice punice si romane, ceramica.

Pe St. Paul Street, care pleaca din coltul in care este situat muzeul spre Poarta Mdina, putem vedea exemplare frumoase de arhitectura din secolele 16-17.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Mdina:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Muzeul Catedralei:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne