Obiective turistice Mdina, de vizitat in Mdina, Malta
Home / Orase / Obiective turistice Mdina, Malta

Obiective turistice Mdina, Malta

 
 

De la altitudinea de 213 metri la care a fost construita, Mdina domina intreaga campie de la poalele ei. Capitala a Maltei pana la sosirea cavalerilor, a ramas apoi resedinta episcopala. Orasul-cetate este cel mai vechi din Malta. Potrivit legendei, a fost intemeiat in urma cu patru milenii, in timpul dominatiei romane se numea Melita; a fost resedinta guvernatorului roman Publius, sanctificat mai tarziu.

Aici a fost adus Sf. Paul dupa naufragiul corabiei pe care se afla, in golful care-i poarta numele, si tot aici l-a vindecat pe tatal guvernatorului roman, determinandu-l astfel pe Publius sa se converteasca la crestinism. Arabii au fost insa cei care, in sec. 9, au reconstruit fortificatiile si au separat orasul de vecinatate; asa a aparut Rabat, iar Melita a devenit Mdina, prescurtare a cuvantului arab Medina.

In 1090, contele normand Roger a cucerit orasul. In secolele care au urmat, s-au ridicat in jurul Mdinei fortificatiile puternice care mai pot fi vazute si astazi. Mdina si-a pastrat statutul de capitala in timpul dominatiei siciliene.

Regele Alfonse al V-lea de Aragon a rebotezat orasul Notabile (Ilustru). Odata cu venirea Ordinului Ioanitilor in Malta, capitala este transferata la Birgu (Vittoriosa) si mai tarziu la Valletta. Mdina, numita acum Citta Vechia (Orasul vechi), isi pierde importanta strategica, ceea ce nu o cruta de un asediu turcesc in 1551, caruia ii rezista cu vitejie.

Cu ulicioarele ei inguste si somptuoasele resedinte si biserici medievale, miraculos pastrate la adapostul zidurilor puternice, Mdina, Orasul tacut, este unul dintre cele mai frumoase orase istorice ale Europei, in oras nu este permisa decat circulatia pietonala; daca ati venit cu automobilul, veti parca in Rabat, care este de fapt suburbia nefortificata a Mdinei.

 
Vizitezi Mdina?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Mdina

Vacanta in Mdina cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Mdina:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mdina:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Mdina obiective turistice, Ce poti vizita in Mdina, Top obiective Mdina, Top atractii Mdina, Mdina locuri de vizitat, Locuri de vizitat Mdina, Locuri de vizitat in Mdina, Mdina atractii turistice, Mdina de vizitat, De vizitat in Mdina, Ce vizitam in Mdina, Top atractii turistice Mdina, Top obiective turistice Mdina, Mdina ghid turistic, Calatorii in Mdina.