Castelul Vechi din Meersburg, obiective turistice Meersburg

Castelul Vechi, Meersburg

Obiective turistice Meersburg

Vegheaza maiestuos orasul sil este originalul Meersburg („Castelul Marii"). Altes Schloss (castelul vechi) este cel mai vechi castel locuit din Germania, intemeial in 628 de Dagobert, regele francilor.

Masivul turn central cu ziduri groase de 3 metri ii poarta numele. Episcopii din Konstanz l-au folosit ca resedinta de vara pana in 1526, cand s-au mutat permanent aici, unde au ramas pana la mijlocul secolului al XVIII-lea, cand si-au construit o resedinta pe care au considerat-o mai potrivita barocul Neues Schloss.

Planurile de a demola Altes Schloss la inceputul secolului al XlX-lea au fost anulate cand acesta a fost preluat de baronul Joseph von Lassberg, atras de romantismul medieval al castelului. El l-a transformat intr-un salas pentru poeti si pictori romantici, printre care s-au numarat fratii Grimm si propria sa cumnata, Annette von Droste-Hulshoff (1797-1848), una dintre cele mai faimoase poetese-germane. Altes Schloss continua sa fie proprietate privata, dar mare parte din el poate fi vizitata, inclusiv camerele bogat mobilate unde a locuit Droste-Hulshoff si camera unde a murit ea, alaturi de impunatoarea sala a cavalerilor, galeria menestrelii»» si temnitele sinistre.

Altes Schloss Museum (Muzeul Castelului Vechi) contine o colectie fascinanta de arme si armuri, printre care un set rar de echipament medieval pentru turnir.

Bilete de avion spre Meersburg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Vechi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne