Museo Nacional de Arte Romano din Merida, obiective turistice Merida
Home Orase Obiective turistice Merida Museo Nacional de Arte Romano

Museo Nacional de Arte Romano

Obiectiv turistic din Merida

Este vizavi de teatru si de amfiteatru. Avand un design stralucit realizat de Rafael Moneo, acesta aminteste de arhitectura romana intr-un stil purist, evocator. Legendele sunt in spaniola, dar cere un pliant in engleza de la casa de bilete.

Sala principala, imensa si cu lumina naturala are sculpturi superbe, detalii arhitecturale si mozaicuri plus doua galerii la mezanin, ce se contureaza pe una dintre parti.

Prima dintre ele se concentreaza pe obiectele de zi cu zi (sticla, vase de ceramica, lampi, monede, zaruri), iar cea de-a doua, ce nu trebuie ratata, are exponate tematice, printre care o exceptionala sectiune cu capete sculptate.

Imensele placi de mozaic se adauga impactului general. In sala principala, nu rata frumoasa statuie asezata a lui Ceres, zeita agriculturii sau trioul familiei imperiale (Augustus, Tiberius si Drusus din ultimul alcov). In Sectiunea a IX cauta sa vezi mai ales torsul lui Thorocatus, cu remarcabila sugestie a miscarii data de pliurile impletite ale uniformei sale.

Incheie-ti vizita in cripta de dedesubt, unde, in timpul constructiei muzeului, au fost descoperite ruine ce adapostesc picturi murale si morminte datand din primul si al doilea secol. De aici, un tunel duce direct la amfiteatru.

 
Bilete de avion spre Merida:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Museo Nacional de Arte Romano:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne