Manastirea Sf. Varlaam din Meteora, obiective turistice Meteora

Manastirea Sf. Varlaam, Meteora

Obiective turistice Meteora

Este cea de-a doua manastire ca marime din Meteora. A fost construita in 1541 si imbodobita in 1548. Aici inca poti vedea scripetele folosit pe vremuri pentru a ridica pana in varf, intr-un cos agatat cu o funie, atat proviziile, cat si vizitatorii.

Manastirea fost locuita de aproximativ 35 de calugari, in secolele XVI, XVII, apoi a intrat in declin. Treptele din stanca au fost sapate la inceputul secolului XIX, insa s-au degradat de mai multe ori de atunci. Astazi lacasul de cult este locuit de sapte calugari, iar accesul se face pe un pod ingust.

Se spune ca monarhul Varlaam a urcat pe aceasta stanca si s-a stabilit aici, in anul 1350. A construit trei biserici, o chilie pentru sine si un bazin pentru apa, dupa care locul a ramas abandonat dupa moartea sa. Abia in 1517, doi frati din Ioannina, Theophanes si Nektarios Apsarades, au urcat pe stanca si au intemeiat manastirea. Potrivit legendei, acestia au fost nevoiti sa alunge monstrul care locuia in pestera de pe varful stancii.

Bilete de avion spre Meteora:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Manastirea Sf. Varlaam:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne