Templele Ta'Hagrat si Skorba din Mgarr, obiective turistice de vizitat in Mgarr
Home / Orase / Obiective turistice Mgarr / Templele Ta'Hagrat si Skorba

Templele Ta'Hagrat si Skorba, Mgarr

 

vizita in alte zile este supusa unui comision special inchis: de sarbatori Datorita fragilitatii sitului si a dimensiunilor sale mici nu sunt admise decat grupuri de maximum 15 vizitatori.

Situate in partea de nord-vest a insulei, siturile arheologice Ta'Hagrat si Skorba sunt foarte apropiate intre ele; primul se gaseste langa localitatea Mgarr, celalalt la aproximativ un kilometru departate, langa Zebbieh.

Ta'Hagrat inseamna Pietrele Mari; se numara printre cele mai vechi constructii megalitice - faza Ggantija (3600 - 3200 i.Hr.).

Arhitectura lui este mai putin elaborata decat cea a templelor din sud-estul insulei. Vestigiile sunt si mai putin bine pastrate, cu exceptia intrarii in templu, formata din blocuri verticale de piatra, puse unul peste altul, deasupra carora este asezata o imensa lespede.

La Skorba s-au gasit vestigiile a doua temple, construite in perioada Tarxien deasupra unei asezari mai vechi, datand din neolitic.

Satul neolitic este cea mai veche asezare din insula. Culoarea ceramicii gasite aici a dat numele celor doua perioade ale Neoliticului: Skorba Cenusie (3600 i.H.) si Skorba Rosie (3400 i.H.).

Ceramica neolitica din Malta este asemanatoare cu cea gasita in Sicilia, la Stentinello, vestigiu al vietii primelor comunitati de agricultori din Sicilia.

Vizitezi Templele Ta'Hagrat si Skorba?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Mgarr cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Mgarr:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Mgarr:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Templele Ta'Hagrat si Skorba:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!