Trezoreria lui Atreu din Micene, obiective turistice Micene

Trezoreria lui Atreu, Micene

Obiective turistice Micene
Vacanta in Micene?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Primul lucru pe care il vezi in timp ce te apropii, pe stanga, este Trezoreria lui Atreu. Acest mormant sub forma de stup este o constructie impresionanta, mai ales daca tinem cont de faptul ca a fost construit fara vreun strop de mortar. Mergi prin coridorul lung care patrunde in mormantul principal, unde acustica este uimitoare. Incearca sa vorbesti tare, pentru a te convinge. Priveste si la grinda masiva aflata deasupra usii de la intrare,lunga de 8 metri si grea de aproape 120 tone.

Dramaturgii greci istorisesc sinistra poveste a blestemului cazut asupra Casei lui Atreu. Sotia lui Atreu a fost sedusa de fratele acestuia, Thyestes. Drept razbunare, Atreu i-a ucis pe doi dintre fiii lui Thyestes, i-a fiert, apoi i-a servit tatalui lor in timpul unui banchet. Apoi i-a aratat lui Thyestes capetele taiate ale fiilor sai, ca sa inteleaga ce anume tocmai mancase. Incepand din acea zi, Atreu si urmasii sai -printre care s-au numarat Agamemnon, Menelaos si Oreste - au fost blestemati de zei.

Trezoreriei i se mai spune si Mormantul lui Agamemnon, dar, daca acesta a fost cuadevarat un mormant regal,nu exista nici o dovada care sa sustina aceasta atribuire. Locul despre care Schliemann credea ca este mormantul lui Agamemnon se afla in situl principal, ceva mai departe in lungul drumului. Trezoreria dateaza din secolul 14 i.Hr., ceea ce inseamna ca era in folosinta inainte de perioada lui Agamemnon.

Bilete de avion spre Micene:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Trezoreria lui Atreu:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne