Obiective turistice Micene, de vizitat in Micene, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Micene, Grecia

Obiective turistice Micene, Grecia

 
 

Nu incape indoiala ca Micene (Mykinai) este cel mai important sit istoric din Arhipelagul Peloponez, situat la aproximativ 90 km sud-vest de Atena, in Argolida. In mileniul II i.C., Micene era unul dintre cele mai importante centre ale civilizaiiei grecesti, o fortificaiie militara care domina mare parte din sudul Greciei. Mai exact, perioada din istoria Greciei cuprinsa intre 1600 i.C. si 1100 i.C. este denumita miceneana, recunoscandu-se astfel importania a orasului.

Cetatea Micene era situata pe un deal, fiind aproape impenetrabila datorita asezarii sale georgafice. Acropolisul sau "orasul de sus" din Micene se crede ca ar fi fost fortificat prin 1500 i.C., dupa cum se vede pe pietrele de morminte din acea perioada. Conform traditiei istorice, Micene a fost fondata de triburile indo-europene ale aheilor catre 2000 i.Hr.. Primele morminte s-au gasit la vest de Acropole, fiind datate din 1800 i.Hr. - 1700 i.Hr.. in acea perioada, cetatea se reducea la acropole, care era inconjurata de un zid circular.

Incepand cu anul 1200 i.Hr., civilizatia miceniana a intrat in declin, iar in secolul al XII-lea, Micene impreuna cu alte cetati au fost distruse. Disparitie brusca a civilizatiei miceniene a fost pusa pe umerii dorienilor, care au invadat Elada in aceeasi perioada. O alta teorie ar fi invazia "popoarelor marii", care au distrus Imperiul Hitit - un probabil aliat al micenienilor - si au dus la intrarea in declin a Egiptului.

In perioada Greciei Clasice, Micene a redevenit populata, nerecapatadu-si insa puterea de altadata, in timp ce in perioada romana tarzie, Micene a fost abandonat si lasat in ruina pana la redescoperirea lui de catre arheologul german Heinrich Schliemann in 1874.

In 1999, situl arheologic de la Micene a fost inscris pe lista patrimoniului cultural mondial UNESO.

 
Vizitezi Micene?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Micene

Vacanta in Micene cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Micene:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Micene:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Micene obiective turistice, Ce poti vizita in Micene, Top obiective Micene, Top atractii Micene, Micene locuri de vizitat, Locuri de vizitat Micene, Locuri de vizitat in Micene, Micene atractii turistice, Micene de vizitat, De vizitat in Micene, Ce vizitam in Micene, Top atractii turistice Micene, Top obiective turistice Micene, Micene ghid turistic, Calatorii in Micene.