Imprejurimile orasului Milano din Milano, obiective turistice Milano
Home Orase Obiective turistice Milano Imprejurimile orasului Milano

Imprejurimile orasului Milano

Obiectiv turistic din Milano

O excursie de o zi, la doar 38 km de Milano, in sud, te duce la Pavia, un incantator oras istoric pe malul raului Ticino. Pe vremuri, capitala Lombardiei, Pavia, este plina de cladiri din perioada romanica si renascentista, nu atat de multe ca orasul alaturat, Certosa di Pavia (vezi pag. urmatoare).

Asigura-te ca vei vizita catedrala orasului din Piazza Vittoria, frumoasele biserici San Michele, de pe Via Capsoni, si San Pietro, de pe Via Griziotti. Fostul castel Visconti este sediul unui muzeu mic si a unei galerii de arta (Casteiio Visconteo, Piazza Castello, tei. 0382 33 853, lunea inchis).

Certosa, Chartreuse si Charterhouse sunt denumirile in italiana, franceza si engleza pentru o manastire cartusiana, cea mai frumoasa dintre acestea fiind Certosa di Pavia.

Avand initial destinatia de mausoleu pentru familia Visconti, dinastia care a condus Milano in perioada medievala, cladirea este expresia suprema a arhitecturii lombarde gotice si renascentiste, decoratiunile maiestuoase ale exteriorului fiind aproape fara egal in Italia.


Pavia era o alegere naturala pentru un monument care, in intentia lui Visconti, trebuia sa rivalizeze cu catedrala din Milano. La inceputul secolului al V-lea a fost capitala celui mai important ducat din Lombardia, iar mai tarziu a fost martorul incoronarii imparatilor Carol cel Mare (in 774) si Frederick Barbarossa (in 1155).

Lucrarile la Certosa au inceput in 1396, la ordinele lui Gian Galeazzo Visconti. S-a cheltuit fara crutare. Marmura a fost adusa de departe, de la Carrara, de pe coasta toscana, in vreme ce muncitorii erau luati de la lucrarile catedralei din Milano pentru a satisface capriciul lui Visconti.

Lucrarile au continuat inca aproximativ doua secole, momentele importante fiind furnizate de Antonio Amadeo, arhitectul responsabil, printre altele, de superba fatada si de naucitoarea colectie de statui multicolore si de complicatele ornamente din marmura.

Ornamentele interioare sunt la fel de excesive, unele dintre ele extraordinare, altele superficiale. Lucrurile care merita vazute, localizate in transeptul nordic si, respectiv, sudic, includ mormantul lui Gian Galeazzo Visconti (1439-1497), inconjurat de o fresca, singurul Visconti inmormantat aici, si monumentul (1497) dedicat lui Lodovico Sforza si tinerei sale mirese, Beatrice d'Este.

De asemenea, admira si altarul "Sf. Ambrose" (1492) lucrat de Bergognone in Cappella di Sant'Ambrogio (a sasea capela a secorului nordic), stalul corului realizat din lemn incrustat (1498) si extraordinarul altar incrustat cu fildes, din vechea sacristie, o lucrare din secolul al XV-leain stil florentin.

 
Bilete de avion spre Milano:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Imprejurimile orasului Milano:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne