Pinacoteca di Brera din Milano, obiective turistice Milano.

Pinacoteca di Brera

Obiective turistice Milano
VelTravel

Galeria de arta Brera cuprinde cea mai valoroasa colectie de arta din nordul Italiei, dupa Venice' Gallerie dell'Accademia.

Desi fondata in secolul al XVIII-lea, datoreaza multe eforturilor lui Napoleon, care a adunat obiecte de arta din biserici si palate din toata Italia pentru a crea o colectie de arta demna de un oras pe care l-a vrut capitala "Republicii Cisalpine".

In Camerele 2-15 sunt multe picturi ale reprezentantilor de seama ai scolii venetiene, cele mai importante fiind "Pieta" a lui Giovanni Belfini si "Isus mort" a lui Mantegna, care se numara printre cele mai celebre lucrari din muzeu.

"Minunea Sfantului Marco" de Tintoretto, "Cina in casa lui Simon" de Veronese si "Sf. Marcu rugandu-se in Alexandria" de Gentile si Giovanni Bellini atrag si ele atentia. Acestea fiind zise, mai sunt si alte lucrari, aproape la fel de convingatoare, cu numele celor mai celebri venetieni, printre ei numarandu-se Carpaccio, Tintoretto, Lorenzo Lotto si Gma di Conegliano.

Pictorii cu radacini lombarde sunt mai vizibili in Camerele 16-19, unde vei vedea trei dintre cele mai incantatoare picturi: "Madonna del Roseto" a lui Bernardino Luini, "Madona si Sfintii" a lui Vicenzo Foppa si "Gerolamo Casio" a lui Giovanni Boltraffio. Caravaggio este prezent cu superba "Cina la Erasmus", desi, cum se intampla deseori, italienii din regiunea centrala au de obicei ultimul cuvant.

Operele preferate, aici, sunt "Casatoria unei virgine" a lui Rafael si ultima lucrare atribuita lui Pierro della Francesca, "Altarul Montefeltro", care o infatiseaza pe Madona inconjurata de Sfinti si de membrii familei Urbino, care la vremea aceea conduceau Montefeltro.

 
VelTravel

Transport public pentru Pinacoteca di Brera:

Metroul pana la statia Lanza

Preturi intrare in Pinacoteca di Brera:

Intrarea costa 10 Euro

Telefon Pinacoteca di Brera:

02 722 631

Site oficial Pinacoteca di Brera:

www.brera.beniculturali.it

Bilete de avion spre Milano:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Pinacoteca di Brera:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Milano:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
VelTravel
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne