Sant'Ambrogio din Milano, obiective turistice Milano

Sant'Ambrogio, Milano

Obiective turistice Milano

La circa un kilometru vest de Palazzo dell Ambrosiana se afla SantAmbrogio, cea mai importanta dintre multele biserici ale orasului Milano.

Fondata in anul 379 de patronul orasului Milano (ramasitele Sf. Ambrosio, german de origine, care a murit in anul 390, se odihnesc in cripta bisericii), forma constructiei din secolul al XII-lea in stil romanesc a servit drept model pentru nenumarate biserici lombarde in stil romanic din nordul Italiei.

Doua clopotnite gemene flancheaza fatada austera si splendidul ei atrium (1088), cel din dreapta - din secolul al IX-lea, iar cel din stanga, din secolul al XII-lea.

Intrarea principala, restaurata, expune panourile din bronz, din secolul al IX-lea, lucrate probabil in acelasi timp cu superbul ciborium din interior (in sanctuar) si incantatorul altar impodobit cu aur, argint si pietre pretioase.

Admira si amvonul din secolul al XI-lea, care este printre cele mai remarcabile lucrari de arta romanica, si, dedesubt, sarcofagul din secolul al IV-lea.

In capatul coloanei dinspre sud, cauta Sacello di San Vittore, o capela construita in secolul al IV-lea pe locul unui fost cimitir crestin; mozaicurile ei si tavanul aurit dateaza din secolul al V-lea.

Transport public pentru Sant'Ambrogio:
Metroul pana la statia S Ambrogio
Preturi intrare in Sant'Ambrogio:
Intrarea este libera
Program Sant'Ambrogio:
Zilnic intre orele 8.00 am si 7.00 pm
Telefon Sant'Ambrogio:
+39 02 8645 0895
Bilete de avion spre Milano:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sant'Ambrogio:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne