Obiective turistice Milano, de vizitat in Milano, Italia
Home / Orase / Obiective turistice Milano, Italia

Obiective turistice Milano, Italia

 
 

Al doilea oras ca marime din Italia (populatie de 1,3 milioane), Milano este o metropola activa si eficienta, fara nicio legatura cu sublimele frumuseti medievale ale Romei, Florentei sau Venetiei.

Modern si nord-european in stil si aspect, la prima vedere pare ca a sacrificat arta si frumusetea in favoarea cerintelor materiale ale stilului, modei si finantelor de varf.

Printre magazine de firma si cladiri de birouri, intalnim totusi cateva atractii desprinse de cotidian. Printre ele, cea mai extravaganta catedrala gotica din Europa, cea mai cunoscuta opera din lume, cea mai buna galerie de arta din nordul Italiei si celebra capodopera a lui Leonardo da Vinci, "Cina cea de Taina".

Central crasului Milano nu este greu de explorat. Incepe turul cu Piazza del Duomo, unde poti ajunge usor pe jos, cu taxiul sau cu metroul (in italiana, Metropolitana sau Metro).

De aici poti vedea Duomo (Catedrala) inainte de a porni spre nord, spre Teatrul Scalla. Mergand tot pe jos, poti vizita apoi un trio de muzee, spre nord. Dintre aceste obiective turistice face parte si Brera, principala galerie de arta din Milano.

Alaturi este Quadrilatero, sau dreptunghiul, nume dat unei zone cu case de moda si magazine de lux, delimitate de patru strazi: Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Borgospesso si Via ant'Andrea.

Mergand spre vest, la cativa pasi mai incolo, se afla un important punct de atractie - Castello Sforzesco, o fortareata medievala sumbra. Singura destinatie pentru care ai nevoie de mijloc de transport este "Cina cea de Taina" a lui Leonardo da Vinci.

Locul in care este asezat a fost din-totdeauna punctul forte al orasului Milano - puterea orasului a cresut datorita pozitiei vitale, la intretaierea rutelor comerciale. Sediu al grosului armatei romane in secolul al III-lea, Mediolanum, cum era numit orasul pe atunci, a functionat efectiv drept capitala din 286 pana in 403. Aici a dat imparatul Constantin edictul prin care a recunoscut crestinismul.

In Evul Mediu, Milano a devenit unul dintre cele mai puternice orase ale Italiei, condus de familiile Visconti si Sforza. In aceasta perioada, orasul si-a dobandit titlul de "Noua Atena" datorita sofisticarii culturale a Curtii sale dinastice.

Capitularea in fata francezilor, din 1499, a prefatat cateva secole de amestec strain, inclusiv perioadele de dominatie spaniola, austriaca si napoleoniana. Recent, Milano a trecut printr-o perioada grea din cauza unui scandal de coruptie de la incepuul anilor '90, coruptie aproape inevitabila din moment ce marile tranzactii economice si politice se fac aici.

 
Vizitezi Milano?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Milano

Vacanta in Milano cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Milano:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Milano:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Milano obiective turistice, Ce poti vizita in Milano, Top obiective Milano, Top atractii Milano, Milano locuri de vizitat, Locuri de vizitat Milano, Locuri de vizitat in Milano, Milano atractii turistice, Milano de vizitat, De vizitat in Milano, Ce vizitam in Milano, Top atractii turistice Milano, Top obiective turistice Milano, Milano ghid turistic, Calatorii in Milano.