Obiective turistice Minsk, de vizitat in Minsk, Belarus
Home / Orase / Obiective turistice Minsk, Belarus

Obiective turistice Minsk, Belarus

 
 

Minsk va va surprinde cu siguranta. Capitala Belarusului este, in ciuda numelui sau "mohorat", un loc progresiv si modern, total in contradictoriu cu propria reputatie.

Cafenelele la moda, restaurantele si cluburile de noapte impresionante si aglomerate atrag atentia turistilor, in timp ce barurile de sushi si galeriile de arta au pus stapanire pe centrul orasului, complet remodelat dupa gusturile lui Stalin. In ciuda prezentei puternice a politiei si a cetatenilor ascultatori, Minsk este un loc extrem de placut, in care veti dori sa reveniti cu placere! Aproape distrus in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Minsk aproape ca nu mai are nicio cladire ramasa in picioare din anii de dinaintea razboiului. Astfel, exista relativ putine obiective turistice traditionale, exceptie facand doua muzee excelente.

In schimb, exista numeroase locuri de interes pentru orice persoana fascinata de perioada sovietica, precum si destule baruri si restaurante cosmopolite in care turistii pot petrece linistiti. De fapt, Minsk este principalul centru cultural din Belarus. Primele teatre si biblioteci au fost ridicate la mijlocul secolului al XIX-lea.

In prezent, gazduieste 11 teatre si 16 muzee, 20 de cinematografe si 139 de biblioteci. Cele mai vechi referiri istorice pentru Minsk dateaza din secolul al XI-lea (1067), cand a fost prezentat ca un oras de provincie in principatul Polotsk. Asezarea s-a dezvoltat intr-o zona deservita de numeroase rauri, pe versantul sud-estic al dealurilor Minsk, o regiune ce se intinde din sud-vest (cursul superior al raului Nioman) spre nord-est - pana la Lacul Lukomskaye din nord-vestul Belarusului.

In limitele orasului sunt sase rauri mai mici care se varsa toate in bazinul Marii Negre. Orasul a fost initial construit pe dealuri, ceea ce a permis fortificatii defensive, iar partile vestice ale orasului sunt cele mai deluroase. Practic, Minsk se afla in zona padurilor mixte, tipice reliefului din Belarus.

 
Vizitezi Minsk?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Minsk

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Minsk:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Minsk:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Minsk obiective turistice, Ce poti vizita in Minsk, Top obiective Minsk, Top atractii Minsk, Minsk locuri de vizitat, Locuri de vizitat Minsk, Locuri de vizitat in Minsk, Minsk atractii turistice, Minsk de vizitat, De vizitat in Minsk, Ce vizitam in Minsk, Top atractii turistice Minsk, Top obiective turistice Minsk, Minsk ghid turistic, Calatorii in Minsk.