Catedrala din Monreale din Monreale, obiective turistice de vizitat in Monreale
Home / Orase / Obiective turistice Monreale / Catedrala din Monreale

Catedrala din Monreale, Monreale

 

Catedrala a fost fondata in 1172 de catre imparatul normand Wilhelm al II-lea, care a angajat o serie de arhitecti si decoratori francezi, islamici si bizantini. Un portal superb sculptat flancheaza usile de bronz (1186), care sunt ornate cu 42 de scene biblice - de remarcat simbolurile familiei regale normande - leul si grifonul - care apar de mai multe ori. Compara scenele romanesti de aici cu cele de influenza bizantina de pe usile de bronz (1179), de pe latura stanga (nord) a catedralei.

Interiorul catedralei seamana cu o imensa si stralucitoare caseta de bijuterii, decorata cu foite de aur, picturi si marmura viu colorata, in timp ce nava si tavanul de lemn sunt sustinute de coloanele salvate de la cladirile clasice anterioare ei. Superbul paviment mozaicat oglindeste impresionantele mozaicuri ce impodobesc corpul principal al catedralei, in total, 5.950 m2 de decoratiuni, ciclu de fresce ce a fost finisat in jurul anului 1182 de catre pictori greci, bizantini si sicilieni. Sarcofagele Imparatilor Wilhelm I si al II-lea se afla in capela, in dreapta absidei.

Nu numai interiorul catedralei este o adevarata capodopera, dar si cel al renumitei curte interioara normanda. Aproximativ 228 de coloane gemene, superb sculptate sau incrustate cu bucati colorate de marmura, sprijina arcadele arabe in patrulater. Incantatoarea terasa cu gradina este unul dintre numeroasele locuri dimprejurul orasuiui care ofera o priveiiste de vis asupra Conca d'Oro (Cochilia de Aur), numele dat campiei ce inconjoara orasul Palermo.

Vizitezi Catedrala din Monreale?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Monreale cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Monreale:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Monreale:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Catedrala din Monreale:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!