Obiective turistice Mont Blanc, Franta
Home Orase Obiective turistice Mont Blanc, Franta

Obiective turistice Mont Blanc, Franta

 

De la lacul Geneva si pana aproape de mediterana, varfurile maiestuoase si inzapezite ale Alpilor Francezi ofera peisaje montane ce inspira la veneratie. Cel mai spectaculos dintre toate este Mont Blanc, cel mai inalt varf din Europa, avand 4.807 m.
La poalele Mont Blanc se afla Chamonix, capitala montanlarzilor.

Al sau Musee Alpin prezinta istoria varfului Mont Blanc si pe primii sai exploratori. Cei care nu se catara pe munte au acces la spectaculoasele varfuri din vecinatate cu ajutorul telecabinei: pe Aiguille du Midi la 3.842 m sau pe Le Brevent la 2.526 m, ambele oferind privelisti fabuloase ale Mont Blanc.

Mergi dimineata devreme pentru a evita aglomeratia si ceata de la amiaza si pune-ti haine groase. Daca nu-ti plac inaltimile, ia trenul special care urca pana la ghetarul Mer de Glace. Astazi, Chamonix este o statiune permanenta, cu piscine, terenuri de golf si de tenis, precum si pentru schi, iarna.

Nu trebuie sa fii innebunit dupa zapada pentru a te simti bine in Alpi. Vara, aerul este racoros si curat, iar lumina puternica. Trecatorile dintre munti sunt deschise si o gramada de flori alpine acopera pajistile. Totusi, sa nu uiti niciodata ca acestia sunt munti foarte seriosi, asa ca ia-ti toate precautiile, intrucat chiar si vara vremea se poate schimba foarte repede. Ai grija sa porti haine calduroase, ghete zdravene, un fluier, mancare si o harta si spune-i cuiva unde mergi si la ce ora preconizezi ca vei ajunge.

Regiunea muntoasa din estul raului Rhone a format principatul independent Savoia pana in 1860, cand a fost cedat Frantei. A ramas sarac si izolat pana cand mai intai alpinismul si apoi schiul i-au transformat economia. Acum, muntii si lacurile cristaline ii atrag pe vizitatori pe tot parcursul anului.

Atractii turistice Mont Blanc

Tag: Obiective turistice Mont Blanc, Atractii turistice Mont Blanc, De vizitat in Mont Blanc, Ce vizitam in Mont Blanc, Top atractii turistice Mont Blanc, Top obiective turistice Mont Blanc, Ghid turistic Mont Blanc.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne