Biserica Notre-Dame-sous-Terre din Mont St Michel, obiectiv turistic Mont St Michel - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Mont St Michel Biserica Notre-Dame-sous-Terre

Biserica Notre-Dame-sous-Terre

Obiectiv turistic Mont St Michel

Peste capela initiala, calugarii au construit Biserica Notre-Dame-sous-Terre, care constituie acum cripta bisericii abatiale romanice, inceputa in secolul al XI-lea.

Pe masura ce manastirea era tot Turla abatiei si mai importanta, monarhia franceza micuta insula devenea tot mai interesata de Mont-St.-Michel potentialul strategic al acesteia si la apus i-au fost adaugate noi constructii monastice, in noul stil gotic, cunoscute sub numele de La Merveille. Aceasta capodopera gotica in plina ascensiune cuprinde trei niveluri.

In varf, calugarii au ramas in abatia cu chiliile sale din marmura desavarsita si cu refectoriul superb luminat. La acest nivel, o terasa spre mare ofera o vedere sublima asupra golfului.

La cel de-al doilea nivel stateau abatele, oaspetii de seama si cavalerii. Tavanul boltit si capitelurile ornate din camera cavalerilor sunt, pur si simplu, magnifice. Pelegrinii umili au gasit ajutor in zona pomenilor de la nivelul inferior.

Desi pelerinii din Evul Mediu riscau sa fie inghititi de nisipurile miscatoare din jurul stancii sau de flux, Mont-St-Michel a inflorit constant, devenind unul dintre cele mai proeminente locuri de pelerinaj din Franta. In secolul al XII-lea, puterea de influenta a acestei mari abatii a fost confirmata in momentul cand a gazduit negocierile de pace dintre regele Frantei, Ludovic al VII-lea si regele Angliei, Henric al II-lea.

Bilete de avion spre Mont St Michel:

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Biserica Notre-Dame-sous-Terre:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Mont St Michel:

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne