Porte de l'Avancee din Mont St Michel, obiective turistice Mont St Michel

Porte de l'Avancee, Mont St Michel

Obiective turistice Mont St Michel

Vizitarea abatiei este asemenea unei calatorii in timp. Porte de l'Avancee, singura bresa in apararea abatiei, deschide drumul catre Grande Rue, marginita de case din secolele al XV-lea si al XVI-lea, care urca vertiginos pana la treptele abatiei, Grand Degre. In varf sunt constructiile abatiale.

In timpul Revolutiei, aceste constructii au fost confiscate si transformate in inchisoare si la jumatatea secolului al XIX-lea, dupa un protest public al lui Victor Hugo, au inceput lucrarile de restaurare. In plus fata de reparatii, bisericii i-a fost adaugata o clopotnita. Arhitectul s-a mutat aici, impreuna cu servitoarea sa, care s-a casatorit cu baiatul brutarului si impreuna au deschis un hotel. Ea este legendara Mere Poulard. Restaurantul sau de la poalele muntelui s-a pastrat pana in zilele noastre.

In 1966, calugarii s-au intors aici, iar Mont-St-Michel a redevenit o abatie benedictina: viata monastica isi urmeaza cursul, in ciuda turistilor. Mergi si viziteaz-o dimineata sau seara sau incearca sa ajungi la slujba zilnica de la pranz. Noul Scriptorial de la Avranches etaleaza mii de carti si manuscrise medievale de la Mont-St-Michel, multe expuse pentru prima data dupa Revolutia Franceza.

Bilete de avion spre Mont St Michel:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Porte de l'Avancee:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne