Opera Bolshoi si Teatrul de Balet din Moscova, obiective turistice Moscova
Home Orase Obiective turistice Moscova Opera Bolshoi si Teatrul de Balet

Opera Bolshoi si Teatrul de Balet, Moscova

Obiective turistice Moscova

Cel mai vechi teatru al Moscovei, Bolshoi, dateaza din anul 1824 si este cel mai celebru teatru al Rusiei, cu opera si balet renumite in intreaga lume. Reconstruita in totalitate in urma unui incendiu din anul 1856, grandioasa cladire este o opera de arta a neoclasicismului rusesc, ce include un pridvor de opt coloane la intrare, deasupra caruia se afla caleasca trasa de cai a lui Apollo, guvernatorul artelor.

Stralucitorul interior din cinci straturi este impodobit cu piese de mobilier din catifea rosie, decoratiuni din aur si candelabre, iar marimea salii de concerte ii confera statutul de cel mai mare tatru din lume.

Teatrul Bolshoi a fost gazda pentru premierele si interpretii cei mai cunoscuti ai lumii, printre care Lacul Lebedelor, Spartacus si concerte semnate de Richard Wagner. O seara la Opera Bolshoi si teatrul de Balet constituie una dinte cele mai frumoase iesiri in Moscova pe timp de noapte.

Bilete de avion spre Moscova:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Opera Bolshoi si Teatrul de Balet:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne