Obiective turistice Moscova, Rusia
Home Orase Obiective turistice Moscova, Rusia

Obiective turistice Moscova, Rusia

 

Nicaieri in Rusia nu gasesti contraste mai evidente ca aici. Manastiri stravechi si monoliti ultramoderni stand unele langa altele, noii milionari ai tarii si pensionari saraci care merg toti pe aceleasi strazi. Dar adevarata savoare a orasului sta in coltisoarele si cotloanele sale.

Moscova a supravietuit mai multor dezastre printre care se includ incendiile, revoltele, ocupatiile straine. In septembrie 1812, in perioada razboaielor Napoleonice, orasul a fost ocupat de armatele lui Napoleon. Patriotii rusi au dat foc orasului curand dupa intrarea sa si rezultatul a fost retragerea Frantei din Rusia, lucru care a contribuit mult la caderea lui Napoleon.

Dupa revolutia din octombrie 1917 Moscova a devenit capitala Rusiei. O mare parte din oras a fost modernizata dupa victoria bolsevica. In decembrie 1941, in perioada celui de al doilea razboi mondial, puternicile armate germane au fost decisiv invinse in apropierea Moscovei. In 1991 orasul a fost centrul discutiilor care au dus la dizolvarea URSS.

Atractii turistice Moscova

Tag: Obiective turistice Moscova, Atractii turistice Moscova, De vizitat in Moscova, Ce vizitam in Moscova, Top atractii turistice Moscova, Top obiective turistice Moscova, Ghid turistic Moscova.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne