Asamkirche din Munchen, obiective turistice Munchen

Asamkirche

Obiectiv turistic din Munchen

Cea mai neobisnuita biserica din Munchen are o intrare pe masura, incadrata de fundatii de piatra neslefuita. Usa care nu iese in evidenta, inghesuita intre umerii colturosi, nu prea te face sa te gandesti la bogatia si multitudinea detaliilor din micuta biserica din secolul al XVIII-lea (nu sunt decat doisprezece randuri de strane).

Deasupra usii este o imagine a Sfantul Nepomuk, un calugar din Boemia din secolul al XIV-lea, care s-a inecat in Dunare si este condus de catre ingeri spre rai de pe un mal stancos.

Numele oficial al bisericii este Sfantul Johann Nepomuk, dar este cunoscuta ca Asamkirche dupa arhitectii sai, fratii Cosmas Damian si Egid Quirin Asam, care locuiau intr-o casa alaturata. Interiorul bisericii este un exemplu clar al arhitecturii autentice a Germaniei de Sud in stil baroc tarziu. Peretii sunt acoperiti cu frescele lui Cosmas Damian Asam si cu marmura de culoare rosu-deschis.

Bogatia statuilor si a decoratiunilor este uimitoare - exista si un schelet aurit la intrarea in sanctuar.

 
Bilete de avion spre Munchen:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Asamkirche:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne