Marienplatz din Munchen, obiective turistice Munchen

Marienplatz, Munchen

Obiective turistice Munchen

Marginita de catre Neues Rathaus, magazine si cafenele, aceasta piata este numita dupa statuia aurita a Fecioarei Maria care a vegheat asupra ei timp de mai bine de trei secole. A fost construita in 1638, la porunca lui Elector Maximilian I, ca un act de multumire pentru faptul ca orasul supravietuise Razboiului de Treizeci de Ani, lupta religioasa dezastruoasa care a devastat zone intinse ale Germaniei.

Cand statuia a fost coborata de pe coloana sa de marmura in 1960 pentru a fi curatata, muncitorii au gasit un mic cufar la baza ei, care continea o bucata de lemn despre care se spune ca provine din crucea lui Hristos. La etajul cinci al unei cladiri aflate fata in fata cu Neues Rathaus este cafeneaua Glockenspiel.

De aici se vede intreaga piata, si se poate observa perfect Glockenspiel din partea din fata si Biserica Sfantului Petru de pe terasa din spate.

Bilete de avion spre Munchen:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Marienplatz:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne