Neues Rathaus din Munchen, obiective turistice Munchen

Neues Rathaus, Munchen

Obiective turistice Munchen

Actuala primarie a Munchenului a fost construita intre 1867 si 1908 in stilul neogotic, extravagant si cu turele, iubit de catre regele Ludwig al II-lea.

Istoricii care s-au ocupat de arhitectura au pareri diferite cu privire la calitatile cladirii, chiar daca marimea sa uimitoare si multitudinea detaliilor sunt impresionante.

Poate cea mai dura critica este faptul ca stilurile olandeze si flamande ale cladirii par sa nu-si gaseasca locul intre stilurile baroc si rococo, folosite din abundenta in cea mai mare parte a orasului.

Glockenspielul (un ceas de turn cu figuri mecanice) turnului, construit in 1904, are reprezentatii zilnice la 11:00, 12:00 si 21:00, iar in lunile iunie si octombrie si la ora 17:00. Odata cu sunetele care se aud in toata piata, usile ceasului se deschid si dansatori viu colorati si cavalerii de turnir isi joaca rolurile. Ei pun in scena doua evenimente din trecutul orasului Munchen: un turnir tinut in Marienplatz in 1568 si Schafflertanz (dansul dogarilor), care a sarbatorit sfarsitul ciumei din 1517.

Cand Munchenul se afla in ruine dupa al Doilea Razboi Mondial, un soldat american a donat niste vopsea pentru restaurarea figurinelor ponosite si a fost recompensat cu o plimbare pe unul dintre caii participantilor la turnir, deasupra multimii ce aplauda.

Puteti urca si voi cu liftul pana la un punct de observatie din apropierea varfului unuia dintre turnuri, fiitr-o zi senina, panorama e uimitoare.

Bilete de avion spre Munchen:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Neues Rathaus:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne