Obiective turistice Munchen, de vizitat in Munchen, Germania
Home / Orase / Obiective turistice Munchen, Germania

Obiective turistice Munchen, Germania

 
Vacanta in Munchen?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

In zona relaxata si mai insorita de suda germaniei, Munchenul este mandra capitala a statului Bavaria. Chiar si germanii vin aici in timpul concediilor, bucurandu-se in egala masura de ceea ce le ofera orasul si de cadrul natural primitor.

Orasul se autointituleaza Die Weltstadt mit Herz ("Orasul cosmopolit cu suflet"), dar in perioadele rare de autoironie, bavarezii prietenosi va vor reaminti ca Munchenul nu este mult mai mult decat un orasel cu doar un milion de locuitori. Senzatia generala de Gemutlichkeit in traducere aproximativa "veselie" - este cea care face locul sa fie atat de special, cu pietele sale in aer liber, numeroasele parcuri si un numar impresionant de sali cu bere.

Munchenul a fost fondat in secolul al XII-lea, initial ca un oras de comert pe "Drumul Sarii" dintre puternicul Salzburg si Augsburg. De atunci nu si-a pierdut afinitatea pentru afaceri si comert. Continua sa traiasca intre doua poluri, cel al traditiei si cel al tehnologiei inalte, sau dupa cum spun localnicii, "laptopuri si lederhosen". Este un oras dominat de un uimitor stil baroc in care intalnim beciuri cu bere afumata, care are arhitectura grandioasa a secolului al XIX-lea si modernele cladiri de birouri din fier si sticla, un oras al milionarilor si al fermierilor.

Orasul este locul de desfasurare a activitatii pentru mai multe companii media, de la imprimeriile traditionale si companiile de ultima generatie de post-productie digitala, pana la studiouri de film la nivel mondial, si are o concentratie de firme de electronice si calculatoare - Siemens, Microsoft, SAP, de exemplu - care fac zona sa fie un fel de Silicon Valley a Europei.

Mai important este totusi ca Munchenul este capitala mondiala a berii si a cultului berii. Intre vizitele la nenumaratele muzee de calitate, este foarte recomandat sa incercati cateva din berile locale, fie intr-una dintre berariile mai mari si mai zgomotoase, fie intr-un Kneipe mai mic, un local in care se intalnesc toate genurile de oameni pentru a manca ceva si a bea o bere.

Odata ce primele raze ale soarelui de primavara incep sa incalzeasca aerul, locuitorii din Munchen se aduna in renumitele lor gradini cu bere, unde atat turistii, cat si localnicii se intalnesc sub umbra imensilor castani. Cel mai renumit festival al orasului, Oktoberfestul scaldat in bere, a inceput ca un targ de agricultura tinut cu ocazia unui mariaj regal, devenind cu timpul unul dintre cele mai mari festivaluri publice din lume, dand rod imitatiilor in toata lumea.

Celalalt Munchen este unul al rafinamentului si al lucrurilor sofisticate, al magazinelor de ultima moda si al restaurantelor de cinci stele. Mai multe evenimente "de o noapte intreaga" de-a lungul anului sarbatoresc activitatile muzeelor, literatura si performantele muzicale.

Aprecierea artelor din cadrul orasului a inceput sub conducerea regilor si ducilor dinastiei Wittelsbach, care s-a aflat la carma B avariei vreme de peste 750 de ani, pana in 1918. Mostenirea Wittelsbach este inca vie si o regasim la nivelul muzeelor, al Operei sau Filarmonicii si nu numai.

Curatenia, siguranta si ritmul confortabil din Munchen ii confera acestuia o senzatie oarecum rustica, in ciuda faptului ca este un oras relativ mare si prosper. Acest lucru plus trotuarele late si numarul mare de magazine si locuri unde se poate manca, vederea Alpilor si un enorm parc verde care face Central Park-ul sa paleasca, Gradina Englezeasca, toate acestea contribuie la faptul ca Munchenul este unul dintre cele mai placute orase ale Germaniei.

Munchenul este un oras bogat, iar acest lucru se vede. Totul este de o calitate exceptionala si de ultima generatie. In anumite momente aura de belsug poate fi aproape imposibil de suportat. Totusi, pe acest lucru se bazeaza Munchenul: un nou oras suprapus pe cel vechi; un oras al consumului evident; un strat proaspat de luciu peste traditionalul farmec rustic.

 

De vizitat in Munchen

Munchen obiective turistice, Ce poti vizita in Munchen, Top obiective Munchen, Top atractii Munchen, Munchen locuri de vizitat, Locuri de vizitat Munchen, Locuri de vizitat in Munchen, Munchen atractii turistice, Munchen de vizitat, De vizitat in Munchen, Ce vizitam in Munchen, Top atractii turistice Munchen, Top obiective turistice Munchen, Munchen ghid turistic, Calatorii in Munchen.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne