Valea Loue din Muntii Jura, obiective turistice Muntii Jura

Valea Loue

Obiectiv turistic din Muntii Jura

In cazul unei vizite scurte in Jura, cel mai bine iti prinde sa urmezi cursul Vaii Loue si vei avea parte de peisaje uimitoare, cascade si largi privelisti ale muntilor. Porneste de la Arc-et-Senans, cu indraznetul sau nou oras din secolul al XVIII-lea, Saline Royale.

Construit pentru a exploata minele de sare locale, nu a fost niciodata terminat. Acum gazduieste doua muzee cu expozitii de arta si arhitectura.

Ia-o pe D17 spre nord catre Quingey. Apoi pe D101 spre vest, schimband cu D102 si apoi cu D103 pentru a urma cursul superior al raului pana la Ornans, cel mai incantator oras din aceasta vale, cu balcoane decorate cu flori ce atarna deasupra raului.

Renumit ca loc natal al marelui pictor realist Gustave Courbet, care a iubit aceasta regiune si a pictat-o adesea, orasul se mandreste cu cateva dintre tablourile sale, expuse in casa copilariei acestuia, acum Musee Courbet.

Continua calatoria in susul vaii pe D67, care iti ofera locuri speciale unde sa opresti pentru a admira peisajul. La 3 km dupa Mouthier, la distanta mica de drumul rutier, se afla izvorul spectaculos al raului Loue, tasnind intr-un torent tumultuos dintr-o pestera in stanca. La est de Salins-les Bains, la izvoarele raului Lison, o cascada se arunca intr-o piscina adanca si verde.

 
Bilete de avion spre Muntii Jura:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Valea Loue:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne