Obiective turistice Muntii Jura, Franta
Home Orase Obiective turistice Muntii Jura, Franta

Obiective turistice Muntii Jura, Franta

 

Regiunea muntoasa Jura, la granita cu Elvetia, se intinde pe mare parte din fosta regiune Franche-Comte, condusa candva de marele regat de Burgundia si integrata Frantei abia in secolul al XVII-lea. In acesti munti preistorici, care au dat numele perioadei jurasice, s-au descoperit ramasite ale dinozaurilor.

Vai adanci cu torenti repezi separa platourile: in lacuri si rauri misuna pastravi, crapi si stiuci, iar padurile de molid negru, pin si conifere acopera versantii.

Vizitatorii vin aici pentru a se bucura de natura, plimbandu-se pe versantii josi sau cu canoe pe rauri, iar iarna schiind. Aceasta este si cea mai umeda regiune din Franta, desi exista si o perioada uscata in mijlocul verii.

Desi nu mai sunt la fel de inaccesibili cum erau candva, Muntii Jura continua sa fie habitatul animalelor salbatice, printre care linxul, vidra si iepurele-de-munte. Ploile abundente si solul mocirlos ofera habitat pentru pasari rare, fluturi si muschi.

Atractii turistice Muntii Jura

Tag: Obiective turistice Muntii Jura, Atractii turistice Muntii Jura, De vizitat in Muntii Jura, Ce vizitam in Muntii Jura, Top atractii turistice Muntii Jura, Top obiective turistice Muntii Jura, Ghid turistic Muntii Jura.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne