Lorca din Murcia, obiective turistice de vizitat in Murcia

Lorca, Murcia

 

Autostrada ce urmeaza coasta sare peste Lorca, datorita tunelului prin dealul calcaros, avand in varf ruinele unui castel maur. Turnurile si don-joanele sale renovate fac parte acum din Fortaleza del Sol, un traseu tematic medieval, parcurs de la Antiguo Convento de la Merced, una dintre frumoasele cladiri baroce din Lorca. De pe strada principala urca in Piaza de Espafia, dominata de Colegiata de San Patricio (Piaza de Espana), construita intre 1534-1780. Fatada vestica e plina de heruvimi. Vizavi, uita-te la fosta Casa de Corregidor, care are cornisele sculptate de Juan de Uzeta (1750).

Mai jos, nu rata extraordinara Casa de los Guevara, cel mai impresionant exemplu de arhitectura domestica baroca din Lorca, avand si o intrare somptuoasa. Aici este biroul turistic. In interior, printre numeroasele incaperi reconstruite se afla si o farmacie din secolul al XIX-lea, bine echipata, realizata din placi de lemn, si o sala de bal din secolul al XVIII-lea, cu mobilier venetian.


In apropiere, Centro Regional para la Artesania este adapostit intr-o cladire robusta moderna, realizata de arhitectul murcian Juan Antonio Molina. Aici se vand obiecte lucrate manual din materiale locale (lut, lemn, sticla, ceramica, bambus).

Daca nu poti veni la Lorca in timpul senzationalelor procesiuni din Saptamana Sfanta, iti poti face o idee despre ele la Museo de Bordados del Paso Azul. Muzeul este situat langa Biserica San Francisco, care merita ea insasi o privire pentru impresionantul interior baroc, plin de altare aurite.

Aceasta casa restaurata la sfarsitul secolului al XIX-lea este cartierul general al Fratiei Albastre, una dintre organizatiile procesionale rivale. Sus se afla un atelier de broderie si o selectie a celor mai frumos lucrate costume cu fir de matase si de aur. Fratia Alba are un loc la fel de bogat la Biserica Santo Domingo.

Vizitezi Lorca?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Murcia cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Ghiduri de calatorie Murcia:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Murcia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Lorca:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!