Sierra de Espuna din Murcia, obiective turistice de vizitat in Murcia

Sierra de Espuna, Murcia

 

Inaltandu-se abrupt din campia Murciei, la aceasta sierra se ajunge cel mai bine din Alhamade Murcia, un oras maur din secolul al XI-lea, avand pe deal ruinele unui castel si ramasitele unor bai arabe.

De aici, drumul serpuieste prin sierra catre Aledo si Totana, pe N340. Lantul muntos este denumit dupa cel mai inalt varf al sau, Espuna(1.583 m), si reprezinta un miracol de repopulare si reimpadurire a ceea ce in secolul al XVIII-lea devenise o zona arida, din cauza taierilor masive ale padurii de stejari de aici. Potecile urcaversantii catre fantanile de zapada (pozos de la nieve) ale sierrei.

Un exemplu al adevaratei ingeniozitati a taranilor, aceste constructii de caramida din secolul al XVI-lea au fost realizate pentru a depozita zapada in timpul lunilor de iarna; apoi era transformata cu ciocanul in gheata pisata si transportata cu calul noaptea, pentru a fi mentinuta rece, in satul de la poale. Imediat la iesirea din Aledo, cauta sa vezi schitul Sf. Eulalia, o micuta capela mudejara, acoperita in secolul al XVII-lea de frescele pictate de Juan de Ibanez, un artist local.

Vizitezi Sierra de Espuna?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL
Vacanta in Murcia cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Ghiduri de calatorie Murcia:
Ghiduri de calatorie in format fizic Click aici!
Bilete de avion spre Murcia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Sierra de Espuna:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!