Canalul Dunare - Marea Neagra din Murfatlar , obiectiv turistic Murfatlar - TravelEuropa.ro
  Orase Obiective turistice Murfatlar Canalul Dunare - Marea Neagra

Canalul Dunare - Marea Neagra

Obiectiv turistic Murfatlar

este parte componenta a importantei cai navigabile europene dintre Marea Neagra si Marea Nordului (prin Canalul Rin-Main-Dunare). Folosind aceasta ruta, marfurile din Australia si Orientul Indepartat, destinate Europei Centrale, isi scurteaza drumul cu 4.000 kilometri.

Planuri de a construi acest canal existau inca din secolul XIX. Inca de la alipirea Dobrogei la Romania, in 1878, a început a fi vehiculata ideea unui al patrulea brat al Dunarii, de data aceasta artificial, care sa scurteze drumul catre Marea Neagra. Conditiile tehnice ale epocii faceau ca o astfel de realizare sa fie extrem de dificila si costisitoare, aaa incat regele Carol I, realist, a refuzat sa se implice in acest proiect.

Cu o lungime a canalului principal de 64,4 km, o adancime de 7 m, o latime la baza de 70 m si la suprafata de 90-120 m, este al treilea canal navigabil din lume, ca lungime, dupa Suez si Panama si are o capacitate anuala maxima de transport de 80-100 de milioane tone, iar pentru ramura nordica de 15-25 de milioane tone de marfa. Traverseaza localitatile Cernavoda, Saligny, Mircea Voda, Satu Nou, Medgidia, Castelu, Poarta Alba. Aici canalul se bifurca. Ramura sudica trece prin Basarabi si Agigea. Ramura nordica, cunoscuta sub denumirea de Canalul Poarta Alba-Midia Navodari, cu o lungime de 31,2 km, o adancime de 5,5 m si o latime de 50-66 m, trece prin Nazarcea, Constanta, Ovidiu si Navodari.

Construirea canalului a necesitat o investitie de circa 2 miliarde de dolari. Estimarile initiale prevedeau recuperarea investitiei in 50 de ani. Exploatarea canalului aduce insa venituri anuale de circa 3 milioane de euro, ceea ce presupune o durata de recuperare a investitiei de peste 600 de ani.

Bilete de avion spre Murfatlar :

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Canalul Dunare - Marea Neagra:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Murfatlar :

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne