Complexul Monastic de la Basarabi din Murfatlar , obiective turistice Murfatlar
Home Orase Obiective turistice Murfatlar Complexul Monastic de la Basarabi

Complexul Monastic de la Basarabi, Murfatlar

Obiective turistice Murfatlar

Aflat la sud de Basarabi, apropiatul Complex Monastic de la Basarabi este alcatuit din sase biserici si capele ortodoxe simple impreuna cu chiliile calugarilor si Detaliu de pe Tropaeum Traiani, un monument roman triumfal de la Adamclisi morminte - toate taiate intr-o roca calcaroasa moale. Nimeni nu cunoaste vechimea bisericilor, dar o inscriptie ofera indicii cum ca locui ar fi fost locuit din 922. Fii atent la gaurile adanci; ele erau menite sa surprinda venirea dusmanilor.

Peretii bisericii sunt acoperiti de semne. Cu ajutorul unei lanterne vei descoperi cruci crestine, simboluri zoomorfe si antropomorfe, desene stilizate si inscriptii in alfabetul chirilic, glagolitic (cea mai veche scriere slavona cunoscuta), grec, precum si rune dacice. Un desen vechi, infatisand doi serpi incolaciti, sugereaza posibilitatea trecerii vikingilor pe aici. Planul de a redeschide complexul ca manastire este in curs de realizare.

Este un monument unicat prin dimensiuni si complexitate in Romania.

Bilete de avion spre Murfatlar :
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Complexul Monastic de la Basarabi:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne