Rezervatia naturala Fantanita din Murfatlar , obiective turistice Murfatlar
Home Orase Obiective turistice Murfatlar Rezervatia naturala Fantanita

Rezervatia naturala Fantanita

Obiectiv turistic din Murfatlar

La iesirea din orasul Murfatlar se afla rezervatia naturala „Fantanita” Murfatlar. Rezervatia se infatiseaza sub forma unei pante relativ abrupte, calcaroasa, brazdata de vaiugi, si reprezinta partea cea mai interesanta a rezervatiei, sub aspect stiintific prin flora si fauna ce o contine.

Pusa sub ocrotire in anul 1932, rezervatia este situata la 1 km sud de podgoria Murfatlar, pe partea stanga a soselei Constanta-Ostrov. Ocupa o suprafata de 19,70 ha si este inclusa in padurea Murfatlar, a carei suprafata este de 641 ha.

Incepand cu anul 1962 rezervatia este ocrotita de lege si adaposteste specii rare cum ar fi: usturoiul, inul dobrogean,colilia, spinul de Murfatlar, zambila, precum si specii cu areal exclusiv dobrogean: cimbrul, pesma, migdalul pitic bujorul de stepa, ricinul, etc.

In aceasta zona traieste broasca testoasa dobrogeana, a carei arie de raspandire in tara noastra se limiteaza la cateva puncte din stepa Dobrogei. Numeroasele specii floristice si valoarea peisagistica a zonei fac din aceasta rezervatie un important punct de atractie pentru turisti.

 
Bilete de avion spre Murfatlar :
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Rezervatia naturala Fantanita:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne