Obiective turistice Murfatlar , de vizitat in Murfatlar , Romania
Home / Orase / Obiective turistice Murfatlar , Romania

Obiective turistice Murfatlar , Romania

 
 

Micul oras Murfatlar (Basarabi) se afla la numai 19 km de Constanta. Este numit astfel dupa dinastia Basarabilor care a condus Muntenia incepand cu secolul al XlV-lea. Intre anii 1924 si 1965, numele orasului era cunoscut drept Murfatlar. El a fost schimbat in Basarabi in perioada 1980- 2007.

Prima atestare documentara a localitatii cu numele de Murfatlar este din anul 1855, nume care se pastreaza pana in anul 1924, cand, in urma disputelor politice dintre taranisti si liberali, numele se schimba in Basarabi. In anul 1965, localitatea revine la numele de Murfatlar, pentru ca in anul 1980, numele sa se schimbe din nou in Basarabi. Se mai spune ca schimbarea se datoreaza rezonantei turcesti a denumirii "Murfatlar" (in trad. "Al lui Murfat"). Conform unei anecdote, insusi Nicolae Ceausescu ar fi ordonat schimbarea denumirii, pentru ca pronuntarea numelui vechi ii prilejuia dificultati. Altii considera ca schimbarea numelui a fost impusa de catre Elena Ceuasescu, pentru ca ea nu putea rosti cuv. "murfatlar".

Pe 26 iunie 2007 Camera Deputatilor a adoptat legea de revenire la denumirea Murfatlar. Legea a fost adoptata de Senat la 4 decembrie 2007, promulgata de presedintele Romaniei pe 20 decembrie 2007 si publicata in Monitorul Oficial pe 21 decembrie 2007.

Turismul in orasul Murfatlar se doreste a fi o componenta importanta a vietii social-economice, avand ca axa principala obiective cultural istorice recunoscute si ocrotite de lege. Aici se afla una dintre cele 13 destinatii turistice religioase principale din tara : complexul monahal rupestru de la Murfatlar, unul dintre cele mai vechi lacase de cult din Romania, considerat a fi de o inestimabila valoare si datorita inscriptiilor cu caractere gotice, germanice, grecesti si slavone din interior.

Fata de posibilitatile naturale oferite de zona capacitatea de cazare este neexistenta, deoarece orasul Murfatlar se afla la doar 18 km de municipiul Constanta, care are o capacitate hoteliera foarte dezvoltata. Localitatea este binecunoscuta pentru complexul sau monastic si pentru apropierea de faimoasele podgorii de la Murfatlar.

Murfatlar este locul de nastere al actualului presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

 
Vizitezi Murfatlar ?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Murfatlar

Vacanta in Murfatlar cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Murfatlar :
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Murfatlar :
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Murfatlar obiective turistice, Ce poti vizita in Murfatlar , Top obiective Murfatlar , Top atractii Murfatlar , Murfatlar locuri de vizitat, Locuri de vizitat Murfatlar , Locuri de vizitat in Murfatlar , Murfatlar atractii turistice, Murfatlar de vizitat, De vizitat in Murfatlar , Ce vizitam in Murfatlar , Top atractii turistice Murfatlar , Top obiective turistice Murfatlar , Murfatlar ghid turistic, Calatorii in Murfatlar .