Obiective turistice Mystras, de vizitat in Mystras, Grecia
Home / Orase / Obiective turistice Mystras, Grecia

Obiective turistice Mystras, Grecia

 
 

Mystras este cunoascut ca fiind cel mai puternic oras bizantin din Arhipelagul Peloponez, intre secolele XII si XV. Astazi, singurii sai locuitori sunt cateva maicute de la Manastirea Pantanassa.

O plimbare prin acest magic oras bizantin in ruine inseamna o delectare in stare pura. Asezarea acestuia este spectaculoasa, pe un deal care se inalta din campia de la poalele Muntilor Taygetos, care la randul lor se pravalesc peste regiunea Mani. Ruinele stranii se intind peste intreg dealul, din vechile constructii ramanand destul pentru a oferi vizitatorului o idee clara despre cum era viata celor 42.000 de oameni care locuiau aici in secolul al XV-lea.

Orasul a fost intemeiat in 1249 de catre fraci, care preluasera controlul asupra Greciei la inceputul secolului XII. Isi datoreaza existenta lui Guillaume al II-lea de Villehardouin, care planuia ca Mystras sa devina a treia cetate intarita din aceasta regiune, impreuna cu Monemvasia si Tigani din Mani interioara. A vazut Mystrasul ca pe un inlocuitor al Spartei din apropiere, aflata la campie.

Orasul a fost cucerit de bizantini in 1262, dar noua cetate care aparuse in apropiere de fortareata si in interiorul ei a inceput sa infloreasca. S-a dezvoltat ca centru de excelenta artistica, atragand pictori de la mari departari, ca de pilda Italia sau Constantinopol.

Exista doua intrari in sit. Venind dinspre Sparta, ajungi prima data la intrarea de jos, in ce a doua se afla in varful dealului. Vei gasi parcare langa fiecare dintre ele. Nu exista vreun avantaj anume al uneia fata de cealalta, desi, daca nu iti place prea tare sa urci, s-ar putea sa preferi sa cercetezi mai intai pantele din partea inferioara, inainte de aurca cu masina pana in varf. Orice varianta ai alege, ai neaparat nevoie de o harta pentru a te putea descurca in labirintul de carari, chiar si asa fiind imposibil sa nu te intorci de cateva ori pe poteci deja strabatute.

 
Vizitezi Mystras?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Mystras

Vacanta in Mystras cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Bilete de avion spre Mystras:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Mystras:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Mystras obiective turistice, Ce poti vizita in Mystras, Top obiective Mystras, Top atractii Mystras, Mystras locuri de vizitat, Locuri de vizitat Mystras, Locuri de vizitat in Mystras, Mystras atractii turistice, Mystras de vizitat, De vizitat in Mystras, Ce vizitam in Mystras, Top atractii turistice Mystras, Top obiective turistice Mystras, Mystras ghid turistic, Calatorii in Mystras.