Argos din Nafplio, obiective turistice Nafplio

Argos

Obiectiv turistic din Nafplio

Argos se afla la o rascruce, acolo unde drumul Nafplio-Atena se intalneste cu drumul Tripoli-Atena, si este statie de schimb pentru cei care calatoresc cu autobuzul. Dispune de toate facilitatile de care ai putea avea nevoie: banci, magazine, oficii postale si benzinarii.

Muzeul de Arheologie de aici, situat in apropiere de piata centrala, expune obiecte gasite atat la Micene, cat si la Tiryns. Cele mai valoroase dintre acestea se afla in prezent in Muzeul National de Arheologie din Atena, dar Argos se poate mandri cu o casca si o platosa de bronz care dateaza din epoca rniceniana, dar si cu colectii excelente din epoca romana tarzie.

Importanta Argosului de-a lungul istoriei poate fi vazuta in situl anticului Argos, aflat la mica distanta de centru, langa soseaua catre Tripoli. Atractia principala de aici este amfiteatrul, care este mai mare decat cel din Epidavros si in ale carui gradene abrupte incap 20.000 de spectatori. A fost construit catre sfarsitul secolului al IV-lea I.Hr., romanii modernizandu-l apoi de doua ori. Situl mai contine si ruinele unor constructii, precum o baie romana, un teatru, un apeduct si canaie de scurgere de mari dimensiuni, care indica marimea si importanta asezarii care s-a dezvoltat aici.

Deasupra sitului se afla o alee care duce pana la fortareata unde era situat acropolisul original din Argos, inainte de a fi inlocuit de castelul medieval (desi parte din ziduri dateaza din secolul al Vl-lea d.Hr.). Dealul este abrupt, asa ca s-ar putea sa preferi traseul ocolitor, de facut cu masina Din varf vei putea admira privelistile extraordinare oferite de Marea Egee, catre nord spre Golful Corint, iar catre sud spre Pelopones.

 
Bilete de avion spre Nafplio:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Argos:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne