Obiective turistice Nazare, de vizitat in Nazare, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Nazare, Portugalia

Obiective turistice Nazare, Portugalia

 
 

Vei gasi cea mai mare si mai galagioasa statiune climaterica la Nazare, unde o plaja de nisip lunga se termina abrupt la o stanca de 110 metri inaltime, incoronata de districtul Sitio. Trepte abrupte, un drum, sau un funicular te vor purta pana in varf, unde un punct de observare supravegheaza zona principala a statiunii de dedesubt, cu portul pentru pescuit la capatul sau sudic si orasul original din varful dealului, Pederneira.

Potrivit legendei, numele Nazare provine de la o mica statuie a Fecioarei Maria, o Madona Neagra, care a fost adusa la o manastire din Merida, Spania, din Nazaret de un calugar in secolul al IV-lea. Statuia a fost dusa in locul sau actual in 711 de catre un alt calugar, Romano, insotit de Rodenic, ultimul rege vizigot. Dupa sosirea lor la malul marii, au decis sa devina pustnici. Calugarul a trait si a murit intr-o mica grota naturala, in varful unei stanci deasupra marii. Dupa moastea sa, si conform cu dorintele calugarului, regele l-a ingropat in grota, lansand pe un altar statuia Madonei Negre. Statuia a fost redescoperita in secolul ai XVIII-lea.

Nazare a devenit un oras turistic, fiind promovat pe plan international ca un sat pitoresc pe litoral. Fiind situat pe coasta Atlanticului, are plaje lungi de nisip, considerate de anumite persoane ca fiind printre cele mai bune plaje din Portugalia. Foarte multi turisti vin aici in timpul verii.

Orasul este cunoscut si pentru costumele traditionale ale pescarilor si ale sotiilor acestora. Nevestele pescarilor din Nazare sunt imbracate in negru si sapte straturi de fuste colorate si batice tralucitoare. Costumele lor traditionale supravietuiesc, insa purtatoarele de astazi acosteaza deschis oamenii in cautare de afaceri turistice. Bordeiele pescarilor varuite in alb gazduiesc acum restaurante si baruri sunt aruncate in umbra de blocurile de apartamente.

 
Vizitezi Nazare?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Nazare

Vacanta in Nazare cu copii?
Alege o jucarie potrivita pentru ei Click aici!
Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Nazare:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Nazare:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Nazare obiective turistice, Ce poti vizita in Nazare, Top obiective Nazare, Top atractii Nazare, Nazare locuri de vizitat, Locuri de vizitat Nazare, Locuri de vizitat in Nazare, Nazare atractii turistice, Nazare de vizitat, De vizitat in Nazare, Ce vizitam in Nazare, Top atractii turistice Nazare, Top obiective turistice Nazare, Nazare ghid turistic, Calatorii in Nazare.