Obiective turistice Neuchatel, Elvetia
Home Orase Obiective turistice Neuchatel, Elvetia

Obiective turistice Neuchatel, Elvetia

Isi intinde cei patru kilometri de cheiuri de-a lungul malului nord-vestic al lacului Neuchatel, cel mai mare lac ce se afla in intregime pe teritoriul Elvetiei (218 km2). De cealalta parte a orasului se afla viile de pe dealul Chaumont.

Casele sale, construite din piatra de culoare ocru-pal, l-au facut pe Alexandre Dumas sa spuna ca seamana cu un oras sculptat in unt.

Este un important centru de cercetari in domeniul ceasurilor, Observatorul cantonai fiind acela care da ora exacta pentru toata Elvetia.

Ca centru universitar, are reputatia celui mai bun centru pentru invatarea limbii franceze; limba vorbita aici este considerata cea mai pura limba franceza din tara.

Neuchatel este si o importanta piata de vinuri: in luna septembrie se tine Festivalul recoltarii strugurilor, cand are loc o mare procesiune si "bataia cu flori".

Intre Primaria orasului (1788) si ansamblul format din castel si biserica colegiala se intinde un pitoresc cartier medieval cu vechi strazi atragatoare: rue du Chateau, unde poate fi vazuta Fantana Griffin, in care Henri II de Or-leans, pentru a-si sarbatori intrarea in orasul pe care l-a dobandit prin mostenire, a turnat 6.000 de litri de vin rosu.

Pitoresti sunt si rue du Tresor, rue du Pommier si rue des Moulins.

Atractii turistice Neuchatel

Tag: Obiective turistice Neuchatel, Atractii turistice Neuchatel, De vizitat in Neuchatel, Ce vizitam in Neuchatel, Top atractii turistice Neuchatel, Top obiective turistice Neuchatel, Ghid turistic Neuchatel.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne