Obiective turistice Neuchatel, de vizitat in Neuchatel, Elvetia
Home / Orase / Obiective turistice Neuchatel, Elvetia

Obiective turistice Neuchatel, Elvetia

 
 

Isi intinde cei patru kilometri de cheiuri de-a lungul malului nord-vestic al lacului Neuchatel, cel mai mare lac ce se afla in intregime pe teritoriul Elvetiei (218 km2). De cealalta parte a orasului se afla viile de pe dealul Chaumont.

Casele sale, construite din piatra de culoare ocru-pal, l-au facut pe Alexandre Dumas sa spuna ca seamana cu un oras sculptat in unt.

Este un important centru de cercetari in domeniul ceasurilor, Observatorul cantonai fiind acela care da ora exacta pentru toata Elvetia.

Ca centru universitar, are reputatia celui mai bun centru pentru invatarea limbii franceze; limba vorbita aici este considerata cea mai pura limba franceza din tara.

Neuchatel este si o importanta piata de vinuri: in luna septembrie se tine Festivalul recoltarii strugurilor, cand are loc o mare procesiune si "bataia cu flori".

Intre Primaria orasului (1788) si ansamblul format din castel si biserica colegiala se intinde un pitoresc cartier medieval cu vechi strazi atragatoare: rue du Chateau, unde poate fi vazuta Fantana Griffin, in care Henri II de Or-leans, pentru a-si sarbatori intrarea in orasul pe care l-a dobandit prin mostenire, a turnat 6.000 de litri de vin rosu.

Pitoresti sunt si rue du Tresor, rue du Pommier si rue des Moulins.

 
Vizitezi Neuchatel?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Neuchatel

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Neuchatel:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Neuchatel:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Neuchatel obiective turistice, Ce poti vizita in Neuchatel, Top obiective Neuchatel, Top atractii Neuchatel, Neuchatel locuri de vizitat, Locuri de vizitat Neuchatel, Locuri de vizitat in Neuchatel, Neuchatel atractii turistice, Neuchatel de vizitat, De vizitat in Neuchatel, Ce vizitam in Neuchatel, Top atractii turistice Neuchatel, Top obiective turistice Neuchatel, Neuchatel ghid turistic, Calatorii in Neuchatel.