Parcul National Northumberland din Newcastle, obiective turistice Newcastle
Home Orase Obiective turistice Newcastle Parcul National Northumberland

Parcul National Northumberland

Obiectiv turistic din Newcastle

Este cel mai salbatic, cel mai indepartat si cel mai putin vizitat dintre parcurile nationale. O mare parte din intinderile sale golase au fost impadurite de catre Forest Commission, in special in jurul lacului de acumulare Kielder Water - exista aici o suprafata de 648 km2 de paduri de conifere.

Kielder are frumusetea sa, in jurul lacului si de-a lungul potecilor intinzandu-se linistitele paduri batute de vant ale Kielder Forest.

Drumuri rapide merg spre nord-vest prin tinuturile dintre Newcastle si Edinburgh, dar pentru a gusta din savoarea padurilor si dealurilor northumbriene ia-o pe drumul secundar spre est, din Saughtree, cale de 48 km, pana in mijlocul padurii Kielder, la nord de Lanehead spre OtLerburn.

O varianta alternativa pentru a ajunge in inima Northumberland este sa pornesti de pe latura estica, de la ongframlington (pe soseaua A697 Morpeth-Ed'mburgh), sa mergi spre vest prin Rothbury, cu turnul sau fortificat stravechi, si apoi pe B6341 prin satele Thropton, Sharperton si Harbottle, pana la Rai winton.

Aici este un superb tinut pustiu, cufundat in coastele dealu-i Hor Cheviot, cu o sosea infundata care serpuieste 20 km printre fermele singuratice de pe dealuri. Poti merge pe orice fel de trasee, de la cele dificile, care te pun la incercare, pana la cele simple, de-a lungul unor drumuri stravechi precum Salter's Road sau Clenell Street, sau poti sa ramai pe batatoritul traseu national Pennine Way.

Traditia muzicala
Muzica traditionala din Northumberland, cantata la fluiere mici, este salbatica si distincta, iar cand o auzi simti ca iti vine sa dansezi.
Organizatia locala Folkworks a revitalizat aceasta traditie prin nenumarate concerte, dansuri si ateliere artistice. Aceasta este o modalitate exceptionala de a patrunde in spiritul zonei.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Newcastle:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Parcul National Northumberland:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne