Obiective turistice Newmarket, de vizitat in Newmarket, Anglia
Home / Orase / Obiective turistice Newmarket, Anglia

Obiective turistice Newmarket, Anglia

 
 

Frumosul oras Newmarket este situat la 105 km de Londra si la 24 km spre est de Cambridge, pe drumul A45. Este un oras-piata din districtul Suffolk, care este cunoscut, in general, locul de nastere si centrul mondial al curselor de cai de rasa, dar si un oras, care va fi inscris in curand in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Newmarket este o destinatie turistica favorita pentru impatimitii curselor de cai inca de pe vremea cand regele James I s-a oprit aici pentru a se delecta cu o cursa de iepuri, in drumul sau spre nisipurile medicinale din apropierea orasului.

Pe langa faptul ca este un centru turistic, Newmarket este si un important centru local de afaceri, cu investitii anuale care rivalizeaza cu cele facute in Parcul de Stiinta din Cambridge, celalalt centru important din regiune.

Orasul este un punct de atractie turistica si pentru ca estei cel mai mare centru de training al cailor de curse de prasila din Marea Britanie, cel mai mare centru de reproducere de cai de curse din tinut, dar si gazda celor mai mari institutii britanice din domeniul curselor de cai, precum si un important centru de sanatate pentru cai, la nivel mondial. Aici se desfasoara, anual, doua curse clasice de cai, la care se adauga alte trei Campionate britanice.

Newmarket are peste 50 de grajduri de cai, doua mari circuite de curse, Rowley Mile si Cursa din luna Iulie (The July Course) si unul dintre cele mai prestigioase terenuri pentru dresatul cailor din lume. Toate acestea reprezinta obiective turistice importante, care merita vazute. De asemenea, orasul gazduieste peste 3.000 de curse de cai si se estimeaza ca unul din trei locuri de munca este legat de domeniul curselor de cai.

Jockey, sportul regilor

In 1622 s-a desfasurat prima cursa de cai, iar 50 de ani mai tarziu, nepotul regelui James transformase orasul Newmarket intr-unui dintre cele mai la moda locuri din tara. Carol al ll-lea, Monarhul Vesel, nu numai ca isi muta intreaga Curte primavara si vara la palatul pe care il construise in Newmarket, dar o data si-a riscat viata participand la cursa de 7 km numita Newmarket Town Plate - pe care a si castigat-o. Noaptea, regele Carol iesea deghizat, folosind numele armasarului sau preferat, Old Rowley.

In zilele noastre, acest sport este influentat de proprietarii arabi de cai, deosebit de bogati, dar cursele se desfasoara aproape la fel ca odinioara - vara, zilele cu public din timpul July Course, si o forma mai serioasa primavara (de ex. cele doua curse Classic, 1.000 si 2.000 Guineas) si toamna (Champion Stakes) pe Rowley Mile din apropiere.

 
Vizitezi Newmarket?
Cauta cele mai bune camere de hotel!
De la 39 €
CAUTA HOTEL

De vizitat in Newmarket

Asigurare medicala de calatorie
Alege asigurarea potrivita pentru tine si familia ta Click aici!
Bilete de avion spre Newmarket:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Newmarket:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne
 
Newmarket obiective turistice, Ce poti vizita in Newmarket, Top obiective Newmarket, Top atractii Newmarket, Newmarket locuri de vizitat, Locuri de vizitat Newmarket, Locuri de vizitat in Newmarket, Newmarket atractii turistice, Newmarket de vizitat, De vizitat in Newmarket, Ce vizitam in Newmarket, Top atractii turistice Newmarket, Top obiective turistice Newmarket, Newmarket ghid turistic, Calatorii in Newmarket.