Biserica Sf. Nicolae din Nin, obiective turistice Nin

Biserica Sf. Nicolae, Nin

Obiective turistice Nin

Construita pe o movila de pamant in secolul al XI-lea, aceasta biserica inconjurata de camp si pini maritimi este unica datorita turnului ce se inalta in centrul edificiului. Turnul a fost inaltat in epoca razboiului dintre turci si venetieni.

Biserica Sf Nicolae (Sv Nikola) este un simbol al orasului Nin si este foarte important pentru conducatorii dinastiei croate si pentru istoria intregii Croatii. Conform traditiei, sapte regi au fost incoronati in Nin si fiecare conducator incoronat a ajuns la biserica pe un cal.

In interiorul movilei de pamant pe care se afla biserica inca exista morminte preistorice neexcavate. Biserica are 5,90 mentri lungime, 5,70 metri latime si 6 metri in inaltime, in timp ce peretii au o grosime de 50 cm. Din cauza pericolului reprezentat de turci, a fost ridicata o coroana de aparare cu 8 creneluri, care a servit ca un turn de aparare. Biserica Sfantul Nicolae este singurul exemplu al arhitecturii precoce-romanice ramas in picioare, care dateaza de la sfarsitul secolului XI si inceputul secolului al XII-lea.

Bilete de avion spre Nin:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Biserica Sf. Nicolae:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne