Obiective turistice Nin, Croatia
Home Orase Obiective turistice Nin, Croatia

Obiective turistice Nin, Croatia

 

Nin este locul unde se pare ca a inceput istoria poporului croat. Campie intinsa, mlastinoasa, plaje cu nisip si panorama spre bratul de mare ondulat de conturul golas al insulei Pag. Oraselul, asezat pe o mica insula care este legata de continent printr-un pod, rasare in golful format la gura de varsare a fluviului Ricina.

O privire scurta asupra istoricului scoate la iveala faptul ca Nin, locuit detribul libumi si transformat apoi in municipium roman cu numele de Aenona, a fost sediul domnitorilor croati si centru episcopal inainte de a cadea in mainile venetienilor intre secolele IX si XI. Pozitia sa strategica, la frontiera cu Imperiul Otoman, a facut ca acest orasel sa fie mult timp teatrul conflictelor.

Nin are o istorie foarte bogata si tumultuoasa. De asemenea, este situat intr-un loc extrem de interesant. Inima orasului este centrul sau istoric, aflat pe o mica insula cu un diametru de numai 500 de metri. Nin este situat intr-o laguna pe malul de est al Marii Adriatice, inconjurat de plaje de nisip naturale si legata de continent prin doua poduri de piatra din secolul al XVI-lea. Potrivit istoricilor, zona din preajma orasului Nin pare sa fi fost locuita de mai bine de 10.000 de ani. Orasul din ziua de azi, dezvoltat in urma cu 3000 ani, este unul dintre cele mai vechi de pe partea de est a Marii Adriatice.

Aici a fost descoperit baptisteriul din Viseslav, pe care a fost sculptata cea mai veche inscriptie in limba croata, dar nu a ramas nimic din orasul care probabil a fost primul centru al statului.

Atractii turistice Nin

Tag: Obiective turistice Nin, Atractii turistice Nin, De vizitat in Nin, Ce vizitam in Nin, Top atractii turistice Nin, Top obiective turistice Nin, Ghid turistic Nin.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne