Valnerina din Norcia, obiective turistice Norcia

Valnerina

Obiectiv turistic din Norcia

Vei avea nevoie de masina daca te hotarasti sa explorezi Valnerina - cele mai pitoresti peisaje sunt la nord de Norcia, de-a lungul Vaii Castoriana, pana la Preci; poti face si un ocol pana la Piedivalle, daca vrei sa vizitezi abatia benedictina Sant'Etizio. De la Preci porneste spre sud-vest, de-a lungul raului, pe soseaua SS209.

Exista mai multe rute posibile; toate te vor duce intr-o superba regiune rurala care inca nu a fost invadata de afluxul de turisti.

O varianta excelenta ar fi sa iesi de pe soseaua principala la Borgo Cerreto, sa te indrepti spre Monteleone di Spoleto, ajungand la Valnerina imediat dupa ce ai trecut de Poggiodomo via Gaveili si Caso.

Valea este presarata cu nenumarate sate fortificate, construite in special pentru ca pe aici trecea o importanta ruta comerciala - Scheggino si Vallo di Nera sunt cele mai frumoase. Principala atractie turistica a acestei vai este San Pietro in Valle (semnalata prin indicatoare de la Colleponte), o pitoreasca abatie din secolul al VIII-lea, fondata de ducii lombarzi din Spoleto.

Contine un important ciclu de fresce din secolul" al XII-lea, cateva vestigii romane si un altar lombard, extrem de rar, datand din 739.

perfect-tour.ro/ Perfect Tour
Bilete de avion spre Norcia:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Valnerina:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne