Obiective turistice Norcia, Italia
Home Orase Obiective turistice Norcia, Italia

Obiective turistice Norcia, Italia

 

Norcia, un oras izolat de munte, dar extrem de atragator, nu este numai locul de nastere ai Sfantului Benedict, fondatorul monahismului occidental, dar si producatorul celor mai delicioase si mai faimoase mezeluri din Italia.

Valnerina este denumirea vaii principalului afluent al fluviului, o regiune montana presarata cu satucuri fortificate in mijlocul carora se inalta cea mai frumoasa abatie din Umbria.

Atmosfera apatica si ferma a Norciei este data de casele fortificate si de zidurile sale invincibile, ambele construitei pecial pentru a rezista cutremurelor care zguduie periodic aceasta regiune - ultimul cutremur major a avut loc in 1979. Cum originile sale se pierd in negura vremurilor, acest oras a controlat una dintre cele mai joase si, prin urmare, cele mai importante trecatori din Apenini, lantul muntos ce imparte in doua Peninsula Italica. Mai tarziu avea sa devina un avanpost roman, un oras-stat si dominion papal.

Astazi este un oras linistit si prosper, care atrage tot mai multi turisti, in special datorita Parcului National al Muntilor Sibillini, o rezervatie naturala infiintata de curand care protejeaza superbul peisaj ce-l formeaza acesti munti in partea de est a orasului.

Norcia ofera o baza excelenta pentru explorarea parcului, a vaii Valnerina si idilicelor imprejurimi ale Vaii Castoriana (in partea de nord). Pe langa faptul ca este un centru gastronomic prin excelenta, fiind presarat cu nenumarate magazine unde sunt expuse o gama larga de alimente care mai de care-mai gustoase, Norcia este, in acelasi timp, si un oras istoric.

Atractii turistice Norcia

Tag: Obiective turistice Norcia, Atractii turistice Norcia, De vizitat in Norcia, Ce vizitam in Norcia, Top atractii turistice Norcia, Top obiective turistice Norcia, Ghid turistic Norcia.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne