Castelul Nottingham din Nottingham , obiectiv turistic Nottingham - TravelEuropa.ro

Castelul Nottingham

Obiectiv turistic Nottingham

are o istorie plina de dramatism. Este plasat pe o stanca in forma de fagure, cu pesteri si pasaje. Acest castel normand a fost distrus si reconstruit de doua ori in timpul razboiului civil dintre 1135-1154 dintre regele Stephen si verisoara acestuia, Matilda. In prezent, gazduieste Nottingham Castle Museum and Art Gallery, cu o serie de picturi prerafaelite si moderne si sculpturi din alabastru din a doua jumatate a Evului Mediu.

Exista povesti cum ca, in octombrie 1330, Eduard al lll-lea si oamenii lui s-au strecurat printr-un tunel lung de peste 90 m pentru a o captura pe mama sa, Isabella, si pe amantul ei, Roger Mortimer, care poruncise cu trei ani in urma uciderea tatalui acestuia, Eduard al ll-lea.

Chiar din Castelul Nottingham a plecat Charles I in august 1642 pentru a si aseza tabara si a da semnalul inceperii Razboiului Civil Englez. Dupa terminarea razboiului, castelul a fost distrus partial de catre Parlament. Din 1674 pana in 1679, ducele de Newcastle a transformat acest magnific asezamant intr-o si mai grandioasa resedinta in stil italian; aceasta a fost incendiata in 1831 de lucratorii din fabrici revoltati. Patruzeci de ani mai tarziu, castelul a fost din nou reconstruit.

Poti vizita pasajele subterane din Castle Rock ca facand parte din Castle Caves Tour (Turul Pesterilor Castelului). Vizitatorii trebuie sa stie ca duminica nu sunt tururi.

Bilete de avion spre Nottingham :

Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!

Cauta cazare langa Castelul Nottingham:

Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!

City Break in Nottingham :

Cauta aici cele mai ieftine City Break-uri Click aici!

Rent a car:

Cele mai bune preturi Click aici!
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne