Castelul Imperial din Nuremberg, obiective turistice Nuremberg

Castelul Imperial

Obiectiv turistic din Nuremberg

Atractia principala a orasului este o colectie mare dar totusi vesela de cladiri ce se gasesc la distanta mica de zidurile orasului. Acestea erau odata locuinta imparatilor Imperiului Roman. Complexul este compus din trei grupuri separate. Cel mai vechi, care dateaza din jurul anului 1050, este Burggrafenburg (Castelul Castelanului), cu un turn vechi pentagonal si cu locuinta administratorului.

Acesta se afla in centrul complexului. Spre est se gasesc Kaiserstallung (Grajdurile Imperiale), construite in secolul al XV-lea ca un depozit pentru grane, si care acum sunt folosite ca pensiune pentru tineri. Interesul principal pentru acest vast complex de cladiri vechi se centreaza totusi pe partea cea mai vestica a fortaretei, care incepe la Sinwell Turm (Turnul Sinwell).

Aici se gaseste Kaiserburg Museum, o anexa a Germanisches Nationalmuseum unde sunt expuse armuri vechi si exponate legate de arta ecvestra din Era Imperiala si de istoria fortaretei. Aceasta parte a castelului are si o minunata Doppelkappelle (Capela Dubla) in stil romanesc. Partea superioara - mai bogata, mai mare si mai impodobita decat capela inferioara - era locul de venerare pentru imparat si familia sa. Vizitati de asemenea Rittersaal (Sala Cavalerilor) si Kaisersaal (Camera de Tron).

Grinzile acestora din lemn masiv de stejar, tavanele pictate si interiorul spatios s-au schimbat foarte putin de cand au fost construite, in secolul al XV-lea.

 
Bilete de avion spre Nuremberg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Castelul Imperial:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne