Piata Principala din Nuremberg, obiective turistice Nuremberg

Piata Principala, Nuremberg

Obiective turistice Nuremberg
Vacanta in Nuremberg?
Vezi cele mai bune oferte:
De la 56 € / 2 pers
  CAUTA HOTEL

Piata centrala din Nuremberg a fost candva cartierul evreiesc al orasului. Cand locuitorii Ntirnbergului i-au cerut imparatului Carol al IV-lea o piata centrala mare, acesta se gasea intr-o acuta criza financiara si nu avea nici sustinere politica.

Cartierul evreiesc era locul preferat pentru constituirea unei piete, dar, fiind protectorul oficial al evreilor, imparatul nu le putea confisca pur si simplu proprietatile.

De aceea el a preferat sa instige un pogrom care a dus la incendierea cartierului evreiesc si la moartea a peste cinci sute de persoane. In felul acesta pasul urmator de curatire a ruinelor si realocare a evreilor ramasi a parut perfect logic.

Deasupra coltului nord-vestic al Hauptmarkt se ridica Schoner Brunnen (Fantana frumoasa), care pare ca si cum ar trebui sa se gaseasca pe varful unei catedrale marete. Sculptata in jurul anului 1400, eleganta fantana gotica inalta de 18 metri este impodobita cu patruzeci de statui dispuse pe niveluri - profeti, sfinti, nobili locali, electori din Sfantul Imperiu Roman si unul sau doua personaje ratacite, ca Iuliu Cezar si Alexandru Macedon.

Un inel de aur este incastrat in balustrada care inconjoara fantana, se pare montat de un sculptor ucenic. Se spune ca aduce noroc celor care-l ating.

In Hauptmarkt continua sa functioneze o piata comerciala. Tarabele ei colorate sunt acoperite cu nenumarate produse: fructe, paine, branzeturi si camati de casa, dulciuri si orice altceva ati avea nevoie pentru o gustare sau un picnic. Aici se tine Christkindlesmarkt.

Bilete de avion spre Nuremberg:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Piata Principala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne