Obiective turistice Nuremberg, Germania
Home Orase Obiective turistice Nuremberg, Germania

Obiective turistice Nuremberg, Germania

 

Nuremberg este principalul oras din Franconia si al doilea oras ca marime din Bavaria. Fiind consemnat inca din 1050, este printre cele mai istorice orase din Germania; centrul vechiului oras, prin care curge raul Pegnitz, este inca inconjurat de zidurile medievale originale. Nuremberg a avut intotdeauna un rol important in economia germana.

Aici, de exemplu, imparatii Romani isi tineau in mod traditional prima intalnire, sau conventie a proprietarilor, cu subalternii lor. Aici, Hitler a avut cele mai mari adunari de forte naziste; mai tarziu, acesta a fost locul proceselor de razboi ale Aliatilor, unde nazistii cu functiile cele mai inalte au fost acuzati - si condamnati aproape fara exceptie - de crime impotriva umanitatii.

Reconstruirea orasului Numberg dupa razboi a fost aproape un miracol, avand in vedere distrugerea in proportie de 90% a vechiului oras. Ca un sfarsit la istoria sa dificila si violenta, Nuremberg, in 2001, a devenit primul oras din lume care a primit premiul UNESCO pentru educatie legata de drepturile omului.

Fiind o intersectie majora a rutelor comerciale medievale, Ntirnberg a devenit un oras bogat in care artele si stiintele au prosperat. Albrecht Dtirer (1471-1528), primul geniu de netagaduit al Renasterii in Germania, s-a nascut aici in 1471.

El s-a casatorit in 1509 si a cumparat o casa in oras, unde a trait si a lucrat tot restul vietii sale. Printre alti artisti de varf renascentisti din Nuremberg se afla pictorul Michael Wolgemut (un profesor al lui Durer), sculptorul in piatra Adam Kraft si bronzierul Peter Vischer. Traditia de Meistersinger a fost de asemenea prospera aici in secolul al XVI-lea, datorita standardelor inalte ridicate de carpaciul local Hans Sachs (1494-1576).

Reprezentantii Meistersinger erau poeti si muzicieni care au transformat arta scrierii cantecelor intr-o meserie speciala cu multe reguli. Acestora Wagner le-a dedicat o opera trei secole mai tarziu, Maestrii cantareti din Nuremberg.

Razboiul de Treizeci de Ani si trecerea la rutele de transport pe apa a dus la un lung declin al orasului, care a luat sfarsit abia la finele secolului al XIX-lea cand s-a deschis prima gara in Nuremberg. Printre multele inventii care au legatura cu orasul, cele mai semnificative sunt ceasul de buzunar, turnatoria de arme, clarinetul si globul geografic (primul dintre acestea fiind facut inainte de descoperirea Americilor de catre Columb).

Printre produsele renumite din Nuremberg se numara Lebkuchen (diferite tipuri de turta dulce) si creioanele Faber-Castell.

 
Pret vechi: 52 €
Pret nou de la: 39 €
Cauta hotel

Atractii turistice Nuremberg

Tag: Obiective turistice Nuremberg, Atractii turistice Nuremberg, De vizitat in Nuremberg, Ce vizitam in Nuremberg, Top atractii turistice Nuremberg, Top obiective turistice Nuremberg, Ghid turistic Nuremberg.
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne