Obiective turistice Obidos, de vizitat in Obidos, Portugalia
Home / Orase / Obiective turistice Obidos, Portugalia

Obiective turistice Obidos, Portugalia

 
Vacanta in Obidos?
Cauta cele mai bune camere de hotel:
De la 39 €
CAUTA HOTEL
 
 
 

Obidos este un sat istoric, dichisit intr-un mod atractiv special pentru vizitatori. Contrastul dintre Caldas si Obidos arata ca cele doua orasele apropiate reprezinta o combinatie intriganta. Satul fortificat Obidos supraveghea marea inainte ca locul sa fie innamolit. Obiectivele turistice si orasul nu te vor dezamagi, oricat de artificial ar parea, cu toate ca in mijlocul verii multimile de turisti pot fi coplesitoare.

Numele orasului deriva, cel mai probabil, din termenul latin "oppidum" ce inseamna citadela sau oras fortificat.

Regele Dinis I a fost omul responsabil pentru popularitatea sa: viitoarea lui sotie, Isabel de Aragon, s-a indragostit de fostul castel maur, asa ca in 1282 el i l-a facut cadou de nunta. Aceasta traditie a fost repetata de toti viitorii regi pana in 1833. In 1950, transformarea castelului intr-o pousada de stat a semnalat restaurarea vasta a satului. Astazi, meterezele crenelate inconjoara strazi pavate flancate de case imaculate, varuite in alb, cu borduri de culoare ultramarin sau galben-sofran, gradini cu garduri, 114 biserici si capele, pete de flori de hartie (bouga'mvillea) de culoare rosu aprins si o multime de magazine de mestesugari. Te poti plimba pe metereze, incepand de la punctul principal de atractie turistica - castel sau poarta principala. Circuitui are aproximativ un kilometru si jumatate.

Eroina satului a fost pictorita in stil baroc Josafe de Obidos (1630-1684), care a parasit orasul sau de bastina, Sevilia, pentru a se stabili aici. Cateva dintre picturile ei pot fi gasite in Santa Maria, o incantatoare biserica din perioada Renasterii, construita pe o structura vizigota si maura.

Zidurile crenelate si inalte de 13 metri ale Obidosului ademenesc mii de vizitatori sa mearga pe meterezele sale.

 

De vizitat in Obidos

Obidos obiective turistice, Ce poti vizita in Obidos, Top obiective Obidos, Top atractii Obidos, Obidos locuri de vizitat, Locuri de vizitat Obidos, Locuri de vizitat in Obidos, Obidos atractii turistice, Obidos de vizitat, De vizitat in Obidos, Ce vizitam in Obidos, Top atractii turistice Obidos, Top obiective turistice Obidos, Obidos ghid turistic, Calatorii in Obidos.
 
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne