Byala din Obzor, obiective turistice Obzor

Byala

Obiectiv turistic din Obzor

Oraselul situat in extremitatea estica a muntilor Balcani, la 56 km de Varna, are un port si o autogara, cu curse regulate de autobuze spre Varna si Burgas. Dealurile inalte de pana la 100 m coboara lin spre mare. In apropiere sunt podgorii si paduri racoroase. Productia viticola este foarte bine dezvoltata, aici imbuteliindu-se celebrul vin Dimiat.

Este asezarea cea mai veche din regiune si a fost construita langa capul Sfantul Atanasie. In timpul primului tarat bulgar, aceasta a fost o regiune de granita, printre Byala si Obzor trecand cel mai sudic val de pamant proto-bulgar, care dateaza din secolele VIII—IX; in timpul sapaturilor in acesta afost descoperit un pretios monument scris cu rune. In secolele XIV-XV, portul a continuat sa functioneze si apare pe multe harti maritime sub numele Aspro. In 1984, asezarea a devenit oras.

Localitatea frumoasa, cu case cu etaj si acoperisuri rosii, imbina in mod fericit atmosfera pastorala cu turismul rural si marin. Climatul este bland. Veti fi impresionati de peisajul pitoresc, faleza abrupta, plajele lungi cu nisip auriu si marea putin adanca, cu apa transparenta, calda si curata. In partea sudica, tarmul este stancos.

Exista conditii excelente pentru amatorii de pescuit, atat clasic, cat si subacvatic. Nu veti gasi hoteluri de categoria intai, dar puteti sta in pensiuni mici de familie ori puteti inchiria o vila. Proprietarii va vor organiza picnicuri cu gratare la care vor prepara fripturi si peste proaspat.

Puteti degusta legumele si fructele chiar din curtea proprietarului hotelului. De multi ani, Biala este vizitata de elevi, iar casa de odihna din centrul localitatii ofera mese ieftine, indiferent daca sunteti sau nu cazati acolo. Localitatea are doua biserici: Adormirea Maicii Domnului si Sfanta Parascheva. La nordul asezarii se afla Capul Negru si o plaja cu o padure deasupra ei.

 
Bilete de avion spre Obzor:
Rezerva online cele mai ieftine bilete de avion Click aici!
Cauta cazare langa Byala:
Vezi oferte hoteluri in cele mai populare destinatii Click aici!
Rent a car:
Cele mai bune preturi Click aici!
Informatiile prezentate au titlu orientativ, ele se pot modifica odata cu trecerea timpului.
Daca sunteti de parere ca fotografiile sau textele prezentate pe aceasta pagina incalca legea dreptului de autor va rugam sa ne sesizati acest lucru la contacteaza-ne